Maisemakahvilan raparperipiirakka

Maisemakahvilan raparperipiirakka 

60+
min
111
20 annosta
yli 60 min
  • 111
  • 111
Maisemakahvilan raparperipiirakka on herkullinen ja helposti muunneltava piirakkaresepti, joka hurmaa poikkeuksetta niin leipurit kuin kyläilijätkin.

Ainekset

muruseos:

8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:

noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

täyte:

1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

pinnalle:

noin 1/3 muruseoksesta

Valmistusohje

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

4. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa Maisemakahvilan raparperipiirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.

VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla.

Maisemakahvilan raparperipiirakan reseptin antoi Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsy.

 

14.11.2007
Kotiliesi
  • 111