Maitokiisseli
Maitokiisseli on tuttu lapsuuden jälkiruoka. Lempeä, makea, maidonvalkea unelmajälkkäri maistuu marjakastikkeen kanssa jälkiruokana. Kokeile tätä todellista retroherkkua vaihteeksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Maitokiisseli
- 1 l täysmaitoa
- 1 vaniljatanko
- hiven suolaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
- 2 kananmunan keltuaista
Valmistusohje
Maitokiisseli syntyy näin:
1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi kuorissa oleva sisus kattilaan maidon joukkoon. Lisää vaniljatangon kuori ja muut ainekset. Kuumenna koko ajan sekoitellen kiehuvaksi. Keitä pari minuuttia, poista tanko ja kaada kiisseli laakealle vadille.
2. Anna jäähtyä. Tarjoa maitokiisseli pakastemarjoista soseutetun kastikkeen kanssa jälkiruokana.
Maitokiisseli sopii kerroskiisselin rakennusaineeksi ja sen voi tehdä myös trendikkäästi kookosmaidosta.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Raparperikiisseli vaniljavaahdon kera
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maitokiisseli