Päärynäinen juustokeitto
Päärynäinen juustokeitto maistuu paahdetun leivän tai leipäkuutioiden kanssa. Se sopii arkeen ja juhlaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Päärynäinen juustokeitto
- 1 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl vettä
- 4 dl maitoa
- 150 g Aura-juustoa
- 2 päärynää
- 0.3 tl mustapippuria
- 0.5 tl rosepippuria
- 0.5 dl persiljaa
Valmistusohje
Päärynäinen juustokeitto tehdään näin helposti:
Tarjoa päärynäinen juustokeitto kuutioiksi leikatun, paahdetun leivän kera.
- Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kaada päälle vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja murennettu juusto. Anna kiehua ja sekoita samalla keitto tasaiseksi.
- Kuori päärynät ja leikkaa ne pieniksi kuutioksi. Lisää päärynät ja mausteet keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Ripottele valmiin keiton pinnalle hienonnettua persiljaa.
- Tarjoa keiton kanssa paahdettuja leipäkolmioita tai kuutioiksi leikattua leipää ja annostele leivät kauniisti annoksen päälle.
- Tarjoa keitto alkuruoaksi.
- Ohje on Valion keittokirjasta ”Rohkeasti keittiöön! Suomalainen keittiö tänään”.
Katso myös: Syksyn maukkaimmat keitot ja parhaimmat lisukkeet
Lue myös Anna.fi: 3 x helppo ja nopea keitto – nämä reseptit opit ulkoa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Päärynäinen juustokeitto