Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Päärynäinen juustokeitto

Päärynäinen juustokeitto maistuu paahdetun leivän tai leipäkuutioiden kanssa. Se sopii arkeen ja juhlaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Päärynäinen juustokeitto

  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 4 dl maitoa
  • 150 g Aura-juustoa
  • 2 päärynää
  • 0.3 tl mustapippuria
  • 0.5 tl rosepippuria
  • 0.5 dl persiljaa

Valmistusohje

Päärynäinen juustokeitto tehdään näin helposti:

Tarjoa päärynäinen juustokeitto kuutioiksi leikatun, paahdetun leivän kera.

  1. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kaada päälle vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja murennettu juusto. Anna kiehua ja sekoita samalla keitto tasaiseksi.
  2. Kuori päärynät ja leikkaa ne pieniksi kuutioksi. Lisää  päärynät ja mausteet keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi.  Ripottele  valmiin keiton pinnalle hienonnettua persiljaa.
  3. Tarjoa keiton kanssa paahdettuja leipäkolmioita tai  kuutioiksi leikattua leipää ja annostele leivät kauniisti annoksen päälle.
  • Tarjoa keitto alkuruoaksi.
  • Ohje on Valion keittokirjasta ”Rohkeasti keittiöön! Suomalainen keittiö tänään”.

Katso myös: Syksyn maukkaimmat keitot ja parhaimmat lisukkeet

Lue myös Anna.fi: 3  x helppo ja nopea keitto – nämä reseptit opit ulkoa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Päärynäinen juustokeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.