Palsternakka-mangokeitto
Palsternakka-mangokeitto saa ihanan mausteisen maun ja syvän keltaisen värin currystä, kurkumasta ja juustokuminasta. Tarjoile keitto alkuruokana vaikkapa pienistä kupeista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Palsternakka-mangokeitto
- 400 g palsternakkaa
- 200 g jauhoista perunaa
- 1 sipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl juustokuminaa
- 0.5 tl kurkumaa
- ¼ tl currya
- 1 tl suolaa
- noin 7 dl vettä
- 1 ps (250 g) pakastemangokuutioita
- noin 10 tippaa tabascoa
- 1.5 dl kookoskermaa
koristeluun:
- kookoskermaa
Valmistusohje
Palsternakka-mangokeitto valmistuu näin:
1. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä. Lisää juurekset ja mausteet. Kääntele, kunnes kasvikset hiukan pehmenevät.
2. Lisää kiehuva vesi. Anna keiton kiehua, kunnes kasvikset ovat täysin pehmeitä.
3. Lisää keittoon mangot, tabasco ja kookoskerma. Anna kiehua muutama minuutti. Soseuta keitto ja annostele kiehuvan kuumana tarjoiluastioihin. Koristele palsternakka-mangokeitto kookoskermapisaroilla.
Katso myös: Täydellisen sosekeiton salaisuus on paahtaminen
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Palsternakka-omenasosekeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Palsternakka-mangokeitto