Pappilan hätävara
Pappilan hätävara on helppo valmistaa yllätysvieraille. Jälkiruoan voi tehdä siitä mitä kaapista löytyy. Siihen sopivat niin keksit kuin kakunpalatkin sekä mascarpone tai kerma.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pappilan hätävara:
- noin 100 g keksejä tai kakkupaloja
- 250 g mascarpone-juustoa tai 2 dl kuohukermaa
- 250 g maitorahkaa
- 0.5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 5 dl pakastemarjoja
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Pappilan hätävara valmistuu näin helposti.
1. Murustele keksit tai jauha ne tehosekoittimessa. Vaahdota kerma tai mascarpone. Lisää joukoon rahka, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
2. Lusikoi annosmaljan pohjalle keksimurua ja sen päälle rahkaseosta. Ripottele päälle lisää keksimurua.
3. Mausta marjat sokerilla ja sekoita ne lopun rahkan joukkoon. Jaa marjarahka kulhoihin. Koristele annokset piparilla ja marjoilla.
Katso myös: Pappilan hätävara ja muut nopeat jälkiruoat
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kesän paras jälkiruoka on herkullisen marjainen ja helppo tehdä: 4 marjaista reseptiä kesän herkkuhetkiin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pappilan hätävara