Rukiiset lohipullat

Rukiiset lohipullat 

30
min
16 annosta
alle 30 min

Ainekset

1 dl ruiskorppujauhoja
1 dl ruokakermaa
200 g (lohi)sulatejuustoa
400-500 g kirjolohifileetä
1 kananmuna
noin 15 cm pätkä purjoa
1 ruukku tilliä
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl valkopippuria

paistamiseen:

2 rkl öljyä tai margariinia

jogurttikastike:

200 g Bulgarian ruokajogurttia
1 tl sinappia
1 rkl sitruunamehua
2-3 rkl tillisilppua
ripaus suolaa
ripaus sokeria
1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Rukiiset lohipullat saavat rukiista makua ruiskorppujauhoista ja mehevyyttä sulatejuustosta. Tarjoa lohipullien kera helppoa jogurttikastiketta.

1. Valmista ensin jogurttikastike jääkaappiin maustumaan. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

2. Laita ruokakerma ja korppujauhot monitoimikoneen kulhoon ja anna korppujauhojen turvota muutama minuutti. Lisää lohipullien muut ainekset ja jauha kalapullamassa tasaiseksi.

3. Muotoile kostutetuin käsin massasta pyöreitä lohipullia ja paista paistin pannulla pienessä määrässä öljyä tai margariinia. Tarjoile lohipullat jogurttikastikkeen kanssa.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
07.11.2007
Kotiliesi