Aasialaisen keittiön mausteet
Aasialaisen ruoan herkullinen salaisuus piilee mausteissa. Kokosimme kotikokin avuksi pienen mausteoppaan. Tutustu ja lähde kiehtovalle makumatkalle Aasiaan!
Korianteri
Korianteri on itämaisen ruoan perusmauste. Kaukoidässä ja Aasiassa korianteria kutsutaan kiinanpersiljaksi ja sitä käytetään persiljan tavoin.
Linnunsilmächili
Yleisesti aasialaisessa keittiössä käytettävä linnunsilmächili luokitellaan kahdeksaksi kympin-asteikolla mitattuna, joten jo yksi chili antaa ruokaan voimakkaan tulisuuden.
Inkivääri
Kuorittu inkiväärin juurakko antaa aromaattisen ja voimakkaan maun kastikkeisiin ja keittoihin. Se on yksi Aasian keittiön tärkeimmistä perusmausteista.
Limetti
Kaakkois-Aasiasta kotoisin oleva kirkkaanvihreä limetti on kooltaan sitruunaa pienempi ja ohutkuorisempi. Siinä on eksoottisen kirpeä maku, joka on vivahteikkaampi kuin sitruunan aromi.
Thaibasilika
Ruukussa meilläkin myytävä yrttikasvi antaa jo muutamalla lehdellä mausteista, anista ja kanelia muistuttavaa makua ja thaipotkua ruokiin.
Thaiminttu
Thaiminttu on herkullista yhdistettynä limettiin. Se maustaa kastikkeet ja salaatit ja antaa raikkaan vivahteen kevätkääryleille ja Tom yam -keitolle. Thaiminttua myydään lähinnä thai-ruokakaupoissa.
Lue myös:
Aasialainen ruoka houkuttelee
Thaimaalaista ruokaa
Intialaista ruokaa mausteiden ystävälle
Ruoka.fi: Vietnamilainen kanasalaatti
Kuvat: Kristiina Kurronen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aasialaisen keittiön mausteet