Pullapitkon letitys

Pullapitko on suomalaisten kahvipöytien klassikko. Perhejuhlien, kuten ristiäisten, ylioppilasjuhlien ja häiden tarjoiluun kuuluu usein pitkosta kietaistu muhkea pullakranssi, jonka keskelle on aseteltu pikkuleipiä.

Pullapitkoa leipomaan

1. Kumoa kohonnut taikina leivinpöydälle, ja jaa se 3-4 osaan. Leivo taikinapalasta kevyesti jauhotetulla leivinalustalla pötkö. Jos jauhoja on liikaa taikina pyörii pöydällä eikä pinnasta tule sileä.

2. Jaa pötkö kolmeen osaan ja leivo niistä kolme saman paksuista ja pituista säiettä. Kolmella säikeellä letitys on tutuin ja helpoin tapa. Letityksen voi tehdä myös neljällä, jopa viidellä säikeellä.

3. Kieputa säikeitä vuoroin keskimmäisen säikeen yli ja ali.

4. Tasaa päät ja anna pitkon kohota leivinliinan alla leivinpaperilla suojatulla pellillä noin 20 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripota pinnalle raesokeria tai mantelilastuja ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Resepti: Pitkotaikina

Katso myös vinkit korvapuustien leipomiseen.

Kuvat: Kristiina Kurronen

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Marja Malinen

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti