Vapun kuohuviinit
Ruoka

Vapun parhaat kuohuviinit – katso toimituksen omat suosikit!

Mietitkö, minkä kuohuviinin hankkisit vapuksi? Kotilieden toimitus listasi avuksesi omat luottoviininsä vappujuhliin. Katso, löytyykö näistä juomista suosikkisi.

Kuplivan asema ei horju tänäkään vappuna. Vappuviikolla Alkon kokonaismyynnin arvioidaan nousevan noin 70 prosentilla.

Lue myös: Miten avataan kuohuviinipullo? Katso videolta helpot vinkit

Alle 20 euron kuohuviinien myynti kuusinkertaistuu

Normaaliviikolla kuohuviiniä myydään reilut 67 000 litraa, kun taas vappuviikolla asiakkaat ostavat kuohuviiniä yli 393 000 litraa.

Prosentuaalisesti kuohuviineissä kasvaa eniten hinnaltaan 10–19,99 euron tuotteiden myynti, joka yli kuusinkertaistuu. Alko arvioi vapun vaikutusta myyntiin edellisen vuoden myynnin perusteella.

Mikä kuohujuoma vapuksi?

Kotilieden toimitus paljasti luottoviininsä vapun juhlintaan. Tarjolla on kohtuuhintaisia löytöjä, toimituksen luottoskumppia ja prinsessajuomaakin.

Parés Baltà ’b’ Cava Brut – aina perushyvä

Parés Baltà 'b' Cava Brut

”Erittäin kuiva, raikas, mutta hieman arominen, sopivan hapokas kupliltaan. Tyylikäs. Ja vielä luomua ja vegaaninen. Luottoviini vappupöytään.”

Hinta: 12,48 e /0,75 l

Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut – todellinen löytö!

Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut

”Olen aina tykännyt Lindauerin kuohuviineistä. Ystäväni piti kerran meille samppanjatastingin, jossa oli hämäyksenä mukana yksi kuohuviini. Tämä kuohari hämäsi kaikkia, ja luulimme sen olevan samppanjaa. Todellinen löytö! Hinta-laatusuhde enemmänkin kuin kohdallaan. ”

Hinta: 15,48 e /0,75 l

Louis Bouillot Cremant de Bourgogne Brut – sopii vappupiknikille!

Louis Bouillot Cremant de Bourgogne Brut

”Ihastuttavasti pirskahtelevaa seuraa niin vappupiknikille kuin muutenkin. Nautinto ihan sellaisenaan, mutta sopii moneen ruokaan – kuten hyvä samppanja. Sillikselle ei kuitenkaan raaski aitoa ostaa. Tämä on ei-niin-varakkaan tytön kelpo versio! Riittävän kuivaa ja rapsakkaa, maukasta ja herkullista. ”

Hinta: 17.48 e

True Colours Cava Brut – vappupöydän koriste

True Colours Cava Brut

”True Colours Cava on kuin luotu vapun juhlintaan. Helppo kuohuva, raikas, hivenen sitruksinen maku ja pullo, joka sopii vappupöydän koristeeksi kuin nakutettu.”

Hinta: 12,69 e/0,75 l

Freixenet Italian Rosé Sparkling Extra Dry – salaattipöydän herkkupala

Freixenet Italian Rosé Sparkling Extra Dry

”Rosee kuuluu vappuun. Tämän viinin kristallinen ulkokuori ei petä, herkullinen tuliais- ja hippaviini sekä ulkonäöltään että maultaan. Jos tarjoat viiniä ruoan kanssa, valitse sen pariksi ruokaisia salaatteja tai grillattua broileria”

Hinta: 14,99 e/0,75 l, 4,88 e/0,22 l

Deep Roots Riesling Brut – hyvä hinta-laatusuhde

Deep Roots Riesling Brut

”Saksalainen runsaan hedelmäinen, kuiva ja reilun sitruksinen kuohuviini. Napakkahappoinen, ryhdikkäät kuplat. Pitkä omenainen ja pähkinäinen jälkimaku. Edullinen, hyvän hinta-laatusuhteen ostos. Myös punaisen kalan ja valkoisen lihan kaveri.”

Hinta: 9,99 e/ 0,375 l

Rotari Gran Rosé Brut 2013 – kun vähemmän on enemmän

Rotari Gran Rosé Brut 2013

”Italialainen monikäyttöinen ruokakuohu. Kypsän marjainen ja kuiva maku, jossa myös ripaus yrttejä ja paahteisuutta. Pirteän hapokas ja runsas, pitkä jälkimaku.”

Hinta: 14,99 e/0,75 l

Pannier Sélection Champagne Brut – täydellinen pikkupullo

Pannier Sélection Champagne Brut

Täydellinen pikkupullo vapun juhlintaan. Pannier on mielestäni täydellinen ruokasamppanja, hieman paahteinen ja runsas maultaan. Se sopii hyvin suun huuhteluun, kun vappupöydässä on paljon erilaisia makuja. Pikkupullot ovat käteviä piknikillä, jos haluaa kilistellä kaupungilla vappua. Ei paina paljon ja tyylikäs juoma.

Hinta: 18,99 e/ 0,375 l

Ruinart Champagne Brut – samppanjoiden samppanja

Ruinart Champagne Brut

”Tätä ostan, jos haluan hemmotella itseäni tai  tarvitsen tyylikkään lahjan ystävälle.  Tyyris, mutta todellinen prinsessajuoma. Elämä on vain ihanaa, kun lasissa on Ruinartia. Onhan tämä viini valittu myös vuoden samppanjaksi kaksi kertaa peräkkäin Viini-lehden ammattilaisten toimesta. Juoma toimii aperitiivina, mutta myös ruoan kanssa. Monivivahteinen samppanja sopii läpi aterian aina alkupaloista jälkiruokiin.”

Hinta: 57,96/0,75 l

Kuohuviinien myyntitiedot: Alko

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vapun parhaat kuohuviinit – katso toimituksen omat suosikit!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.