Parsakeitto
Tämä parsakeitto on nopea ja helppo valmistaa. Kermaisen pehmeä parsakeitto saa täyteläisyyttä perunasta ja valkosipulituorejuustosta, raikkautta tuoreista yrteistä. Osan nesteestä voi korvata tilkalla valko-tai kuohuviiniä. Parsakeittoon käytetään joko koko parsa tai vain varret, jolloin nuput tarjotaan erikseen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kevyt
Ainekset
Parsakeitto:
- purjon valkea osa
- 1 rkl voita
- tai öljyä
- 1 kpl valkosipulinkynsiä
- 1 kg parsaa
- (Rosamunda-perunaa)
- 1 ½ l vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 tai kanaliemikuutio
- 100 g yrttituorejuustoa
- tai valkosipulituorejuustoa
- 1 dl ruokakermaa
pinnalle
- basilikan oksa
- ruohosipulia
- tai karhunlaukkaa
Valmistusohje
Parsakeitto tehdään näin:
1. Halkaise ja huuhdo purjo. Kuori perunat ja parsat.
2. Silppua purjo ja valkosipulinkynsi ja kuullota rasvassa.
3. Lisää vesi, kanaliemi tai -fondi ja kasvikset. Osan nesteestä voi korvata myös valkoviinillä.
4. Keitä kasvikset kypsiksi.
5. Soseuta parsakeiton ainekset, lisää joukkoon kerma ja juusto. Korista parsakeitto tuoreilla yrteillä.
Lue myös: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat käsittelyvinkit ja herkulliset resepti-ideat!
Lue myös Anna.fi: Parsan valmistus ei ole rakettitiedettä – näillä vinkeillä onnistut joka kerta!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsakeitto