Uppiksen letut
Uppo-Nallen letut nautitaan hunajan kanssa. Taikinasta saa suolaisen version, kun lisäät joukkoon pinaattia tai raastettua porkkanaa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Uppo-Nallen letut
- 1 l maitoa
- 4 munaa
- ½-1 tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 75 g sulatettua margariinia
Valmistusohje
Uppo-Nallen letut eli Uppiksen lätyt tehdään näin:
- Vatkaa jauhot maitoon ja anna jauhojen turvota vähän aikaa. Lisää kananmunat ja suola sekä sulatettu margariini. Vatkaa taikina tasaiseksi.
- Tästä taikinasta voit paistaa joko suuria räiskäleitä tai pieniä lettuja ja syödä niitä suolaisen tai makean lisukkeen kanssa. Uppo-Nallen letut ovat tietysti herkkua mansikkahillon ja hunajalla maustetunkermavaahdon kanssa.
- Lettutaikinaan voit raastaa porkkanaa, lisätä pinaattia tai mausteyrttejä.
- ”Lettupöydässä Uppo-Nalle kuiskutteli ja Reeta oli hiukan levoton, sillä hän tiesi, ettei äiti pitänyt ollenkaan kun seurassa supateltiin. Koska hän kuitenkin halusi kuulla, mitä Uppo-Nallella oli sanottavanaan, hän unohti kokonaan hyvät tavat.”
Lue myös: Näin teet makeat kaurapuuroletut
Lue myös Anna.fi: Pannukakku on parhaimmillaan mehevä – kokosimme pannukakkureseptit, joita kannattaa testata
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uppiksen letut