Yrttimarinoitu paahtofilee
Pannulla paahdettu ja matalassa uuninlämmössä hitaasti meheväksi kypsynyt naudan ulkofilee viimeistellään raikkaalla yrittimarinadilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Yrttimarinoitu paahtofilee
- 1 kg naudan ulkofileetä
- 1 rkl voita
- 1 rkl öljyä
yrttimarinadi
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1- ½ rkl suolaa
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl tummaa sokeria
- 1 tl mustapippuria
- ¾ dl oliiviöljyä
- 1 dl silputtuja yrttejä
Valmistusohje
Yrttimarinoitu paahtofilee tehdään näin:
- Poista fileestä kalvot ja paahda se pannulla voi-öljyseoksessa. Nosta filee paistopussissa uuniritilälle ja paina siihen paistolämpömittari. Leikkaa paistopussin kulma auki.
- Paista filee 125-asteisen uunin alatasolla, kunnes lihalämpömittari näyttää 65 astetta. Ota fileestä valunut liemi talteen. Anna fileen levätä vähintään 15 minuuttia ennen kuin leikkaat sen ohuiksi viipaleiksi.
- Lohko sipuli ja silppua valkosipuli. Lisää suola, balsamiviinietikka, sokeri, mustapippuri ja oliiviöljy sekä silputut yrtit. Hurauta ainekset sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Levitä marinadi fileeviipaleiden päälle ja anna viipaleiden marinoitua jääkaapissa kuusi tuntia. Kääntele viipaleita pari kertaa marinoinnin aikana. Pyyhi marinadi fileistä ennen tarjoilua.
- Nauti yrttimarinoitu paahtofilee esimerkiksi ilman majoneesia tehdyn perunasalaatin, fetasalaatin tai paahdettujen kirsikkatomaattien kanssa.
Vinkki: Leikkaa fileestä ohuita siivuja ja tee herkullinen paahtofileeleipä
Lue myös Anna.fi. Näin teet kaksoismarinoinnilla mehevän naudanfileen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yrttimarinoitu paahtofilee