Mehevä suklaakakku

Mielettömän mehevä suklaakakkupohja yhdistettynä tuorejuustopohjaiseen, suklaiseen täytteeseen, miltäs kuulloistais? Minusta ainakin tuo yhdistelmä kuullosti niin suussasulavalta, että pakkohan sellainen oli leipoa. Ja voi herttiles minkä makuinen kakusta tulikaan! Yhdestä palasta lähti suklaanhimo, mutta kummasti sitä vain humpsahti vatsaan myös toinen pala, ja taisi hujahtaa kolmaskin. Ihan vain testimielessä.. 😉

Idsuklaakakku

Tein jokin aika sitten tuorejuustopohjaisen suklaatäytteen mehevien suklaisten kesäkurpistamuffinssien päälle. Silloin ihastuin niin paljon tuohon suklaiseen, pursotettavaan kuorrutukseen, että päätin tehdä sellaista mahdollisimman pian uudestaan. Nyt se hetki tuli. Muokkasin ohjetta hieman, ja laitoin joukkoon vähän enemmän tuorejuustoa. Näin jälkikäteen ajateltuna en käsitä, miksi tein niin, sillä alkuperäinen ohjeen suklaisuus oli niin herkullinen. No mutta eipä se kakkua huonontanut, teki siitä vain aavistuksen lievemmän suklaisen, ja paloja pystyi tuhoamaan enemmän kuin yhden. Niin ja heitin joukkoon myös maitoa enemmän, jotta täytteestä sai helpommin levittyvän. Lopputulos: tuorejuustoinen suklaatäyte toimi tässäkin tosi ihanasti!

Kakun koristelu hoitui pikapuoliin suklaamakuisilla Candy Melts-napeilla, joiden käyttöä olin jo piiiiitkään miettinyt. Candy Meltsit ovat siitä näppäriä, että ne ovat vähän kuin temperoitua suklaata, eli niillä saa helposti ja nopeasti tehtyä koristeita, jotka pysyvät mallissaan. Tällä kertaa heittelin sulatettua Candy melts-nokareita leivinpaperin päälle ja läästin lusikalla (ja osan sormin) nuo nokareet pitkänmallisiksi. Hetken kuluttua koristeet olivat käyttövalmiita.

Pohjana kakussa on aivan ihana Mielettömän mehevä suklaakakkupohja, tällä kertaa hieman kevennettyä. Osa taikinan mehevyyden salaisuudesta on öljyssä, mutta nyt uskaltauduin vähentämään öljyn määrän puoleen ja lisäämällä muita nesteitä. Toimii! Koostumus oli ehkä aavistuksen tahmaisempi, mutta hyvinkin onnistunut yhdessä tuorejuustopohjaisen suklaatäytteen kanssa. Mieletöntä herkkua!

Tässä tulee tämän mehevän suklaaihanuuden ohje. Sopisiko tämä kakku teidän joulupöytäänne? 🙂

Mehevä suklaakakku
n. 16 cm kakku

Pohja:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
0.5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
3 dl piimää
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Täyte/päällinen:
300 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa n. 20%)
125 g hyvää, tummaa (70%) suklaata
2 dl tomusokeria
n. 1 dl maitoa

Koristeluun:
Maitosuklaan makuisia Candy melts-nappeja

Ohje:
Tee pohja. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, piimä, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina kahteen voideltuun n. 16 cm irtopohjavuokaan ja paista 170 °C noin 45-50 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Anna jäähtyä.

Kun pohjat ovat jäähtyneet, tee täyte/päällinen. Sulata suklaa mikrossa n. 15 sekunnin erissä välillä sekoitellen. Vatkaa kuorrutteen tuorejuustoa sähkövatkaimella noin minuutti. Vatkaa joukkoon tomusokeri lisäämällä sitä vähän kerrallaan. Lisää sulatettu (ei kuuma!) suklaa ja jatka vatkaamista muutama minuutti, kunnes seos vaalenee, kuohkeutuu ja alkaa pakseta. Jatka vatkaamista ja lisää samalla joukkoon maitoa noin 1 rkl kerrallaan. Huom! Lisää maitoa vain jämäkkään täytteen joukkoon. Jos täyte pysyy vatkatessa suht pehmeänä, älä lisää enää maitoa.

Leikkaa kumpikin pohja kahteen osaa. Levitä täytettä kakkupohjien väliin ja lopuksi kerros päälle. Sulata Candy Melts-napit mikrossa välillä sekoitellen. Tiputa nokare seosta leivinpaperin päälle ja vedä lusikan kuperalla puolella nokare nopeasti leivinpaprin pintaan, lastun malliseksi. Anna jähmettyä. Koristele kakku lastuilla.

Vinkit:
* Kakkupohjan kypsymisajassa on uunikohtaisia eroja. Tarkista kypsyys, kun kakku tuntuu pinnalta kevyesti paintettuna kiinteältä.

* Kakkupohjan voi tehdä valmiiksi jo reilusti etukäteen. Se säilyy muutamia päiviä hyvänä ihan huoneenlämmössäkin, mutta pidempää säilytystä varten pohjan voi pakastaa. Täyttää sitten vain hetkeä ennen nauttimista.

* Kakku on parhaimmillaan heti pian täyttämisen jälkeen syötynä

HUOM! Ohjetta muokattu 23.12.2016 muuttamalla maidon määrää pienemmäksi ja kirjoittamalla ohjeeseen täytteenteko-kohtaa enemmän auki. Alunperin ohjeeseen kuului noin 1.25 dl maitoa. Eräs kakkua leiponut kuitenkin sai kyseisellä määrällä täytteen, joka muistutti enemmänkin velliä kuin täytettä, joten laitoin varmuudeksi ohjeeseen pienemmän määrä.

Lisävinkki: Maitoa kannattaa lisätä täytteen joukkoon pikku hiljaa, ja aina aikaisintaan silloin, kun täyte alkaa vatkaamisen aikana pakseta liikaa. Lisäksi kaikkea maitoa ei tarvitse hukuttaa joukkoon, jos täyte näyttää vatkaamisen jälkeen sopivan paksulta eli suunnilleen tuollaiselta, mitä ohjeessa olevassa kuvassa, jossa täyte pysyy vatkaimessa.

Kommentit (30)

Aivan upea ja ihanan suklainen kakku! Ihanaa jouluviikkoa teille! <3

Kiitos Leena-muori 🙂 Ihanaa joulunviikkoa myös teille! <3

Oijoi, kyllä vain sopisi! Kyllä kakusta tulee heti tosi juhlava, kun siinä on kunnolla korkeutta! Nam! 🙂

Näin on! Vaikka kakku oli muutenkin korkea, ilman noita lastuja se näytti vielä melko plissulta. Mutta jo tuollaisilla pikakoristeilla sai helposti lisänäyttävyyttä 🙂

Ihana suklaaherkku! Varmasti maistuisi minullekkin 😛 Ihanaa Joulun odotusta ja Joulua sinulle ja perheellesi! <3

Kiitos Maiju 🙂 Suklaa on herkkua, varmaan missä muodossa tahansa 😛 Kiitos ja oikein ihanaa ja herkullista joulunodotusta myös sinulle ja perheellesi! <3

Löysin vasta blogisi. Aivan ihanan kaunis ja ihania reseptejä. Kiitos 🙂

Kiva, että löysit tänne Paituliina! Toivottavasti löydät täältä paljon kaikkea kokeiltavaa 🙂 Kiitos ja ihanaa joulunodotusta sinulle 🙂

Kiitos tästä ihanasta kakkupohjan reseptistä! ♥ Kokeilin tätä meidän joulukakun pohjaksi ja tämähän oli tosi hyvä pohja, varsinkin leikattavuus oli hyvä! Kakku jonka tein pohjaasi vilahtaakin uusimmassa postauksessa nakedcaken muodossa 🙂

m-sweetbites.blogspot.fi/

Ihana kuulla, että tykästyit kakkupohjaan 🙂 Pitääkin tulla katsomaan minkälaisen kakun teit 🙂 Kiitos Miia ja oikein ihanaa tulevaa vuotta 🙂

Mainitsit, että kakku on parasta pian tekemisen jälkeen. Lässähtääkö siis täyte,jos kakkua säilyttää jonkin aikaa? Herkullisen näköinen kakku joka tapauksessa. Olen tehnyt tuon pohjan pari kertaa. Se on kyllä mainiota, jopa aivan ilman kuorrutusta tai täytettä.
Hyvää alkanutta vuotta!

Täytteen ja kakun koostumus pysyy muuten hyvänä, mutta ainakin oma kakkuni poimi aika herkästi muita makuja itseensä pidemmässä säilytyksessä. Sen takia suosittelen nauttimaan kakun melko pian 🙂 Tai uskoisin, että loppukakun voisi ehkä myös pakastaa, jos haluaa myöhemmin päästä herkuttelemaan 🙂 Kiva, että kakkupohja on maistunut sullekin pelkiltään. Mä oon mussuttanut sitä vaikka kuinka (pelkiltään ja täytettynä) ja aina vain on yhtä herkkua 🙂

Kiitos, ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle! 😀

Toimisiko täyte valkosuklaalla?

Valkosuklaa ei jähmety samalla tavalla kuin tumma, joten valkosuklaan kanssa jättäisin maidon kokonaan pois. En ole testaillut, mutta uskoisin, että onnistuisi sillä tavalla hyvin. Uskallatko sinä kokeilla? 🙂

Hei! Ihanan näköinen kakku! Osaatko sanoa toimisiko kyseinen täyte myös drip cakessa välissä/kuorrutteena? Haluaisin kokeilla juhliin ��

Heippa! Pelkäämpä että tämä täyte on liiankin pehmoinen drip caken kuorrutukseksi ja saattaa sulaa, jos sen päälle liruttelee lämpöistä suklaata tms.. Täältä löytyvä (https://suklaapossu.blogspot.fi/2017/05/torkean-hyva-majoneesisuklaakakku.html) täyte sen sijaan on jämäkämpi. Se kovettuu jääkaapissa sen verran kovaksi, että uskoisin kestävän myös drip caken päällä: Täyte kylläkin pehmenee pikkuhiljaa huoneenlämmössä ollessaan, mutta pitäisi pysyä muodossaan. Uskallatko kokeilla suoraan juhliin vai ehditkö vielä tekemään testiversion kakusta? 🙂 Ja mahtoiko vastaus ehtiä ajoissa? Kesän lomailu on pitänyt mut pois koneen äärestä ja vastaukset valitettavasti tulevat välillä hieman hitaanpuoleisesti..

Hei! Ohjeessa kakkupohja paistetaan kahdessa eri vuoassa. Kuinkas, kun ei kahta samanlaista (pientä) vuokaa ole, niin voiko taikina odottaa paiston ajan pöydällä tai jääkaapissa? Löytyy kyllä myös yksi korkeareunainen 16cm vuoka, jos sen laittaisi samantien yhteen vuokaan. Toimisiko sitten? Kiitos 🙂

Hei Tiia! 🙂 Hmmm. Nyt onkin hankala kysymys. En ole koskaan odotuttanut tätä taikinaa pöydällä, joten en osaa varmuudella vastata, miten paistamisen kanssa tuolla tavalla tehtynä kävisi. Toki sitä voi kokeilla (itse en harmittavasti ehdi aivan lähiaikoina), mutta pelkään sitä, että nostatusaineet eivät toimi enää niin hyvin, jos taikina joutuu odottamaan pidempään ja toisesta pohjasta tulee tiiviimpi ja littanampi. Taikinan voisi paistaa myös yhdessä n. 20-22 cm vuoassa, mutta silloin siitä tulee matalampi ja leveämpi. Ehkä sitä voisi kokeilla paistaa myös tuossa yhdessä 16 cm vuoassa. Jos kokeilet, niin pidä paistolämpötila matalampana (n. 160 astessa) ja tarkkaile paistumista. Kun kakku tuntuu keskeltä koitettuna kiinteältä, koita kypsyys vielä tikulla. Pahoittelen, etten osaa vastata tähän tämän tarkemmin. Kerrothan vielä, miten kakun kanssa kävi 🙂

Tätä pohjaa ei ilmeisesti kannata pakastaa?

Hei Inna! 🙂 Pohja kestää pakastamisen hyvin. Pohja säilyy myös esim. jääkaapissa hyvänä useamman päivän esim. kelmuun käärittynä, joten sen voi tehdä montakin päivää etukäteen valmiiksi ilman pakastamisen tarvetta. Jos juhliin on kuitenkin yli 5 päivää, niin sitten pakastaisin pohjan.

Todella hyvä ja simppeli ohje ihanaan kakkuun! Sinun reseptisi ovat kyllä aina tosi hyviä! Tämä ei ole yhtään liian makea tai tuhti, mutta ihanan suklainen kuitenkin.

Tein 1,5-kertaisena kahteen 20 cm vuokaan ja pakastin toisen pohjan, kun en omista pienempää vuokaa. Tuli juuri hyvän kokoiset kakkuset pienemmän porukan juhliin. Täytteen määrän niukkuus vähän epäilytti, mutta oli kyllä oikein hyvä määrä, runsaampana olisi tullut ähky tai tuorejuusto olisi voinut puskea liikaa läpi.

Mietin, että millainen suklaakuorrutus tähän voisi sopia, jos haluaisi vielä vähän lisää suklaata, sitä kun ei tässä kakussa vielä olekaan 😉

Hei Laura! Voi kiitos ihanista sanoistasi 🙂 Kiva kuulla, että kakku onnistui hienosti myös isommassa vuoassa. Jos kakkuun haluaa kunnon, tuhdin, koko pinnan peittävän kuorrutteen, tämä Nigellan suklaakakun kuorrute (https://kotiliesi.fi/suklaapossu/fazeriinakakkunigellas-devils-food-cake-with-orange-flavor/) voisi sopia siihen tarkoitukseen hienosti. Kokeilematta en voi toki olla täysin varma, että se sopii tuorejuustopohjaisen täytteen kanssa yhteen, mutta en kyllä keksi syytäkään miksei sopisi 🙂 Toinen vaihtoehto olisi suklaaganache, jota voisi lirutella kakun päälle ja antaa valua reunoilta rennosti alas. Molemmissa tapauksissa jakaisin tuorejuusto-suklaatäytteen kokonaisuudessaan kakkupohjan väleihin eli jättäisin pois ylimmän kerroksen päältä. Miltä nämä vaihtoehdot kuullostavat? 🙂

Hyvät reseptit ansaitsevat kehuja! 🙂
Täytyy kokeilla ensi kerroilla nuo kuorrutteet, varsinkin tuo ensimmäinen voisi olla mukavan makea lisä!
Oletko sattumoisin nähnyt Matilda-elokuvaa ja muistatko siinä olleen suklaakakun? Mulla on toiveena joskus tehdä semmoinen kakku, mutta resepti puuttuu. Vink vink! 😀

Kiva, että innostuit 🙂 Kaivoin arkistojen kätköistä vielä vuosi sitten tekemäni suklaakakun ohjeen, jossa olen käyttänyt tuota Nigellan kakun tapaista kuorrutetta tämän mehevän suklaakakun tyyppisen kakun kuorruttamiseen (https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/). Tuo on vieläkin helpommin käsiteltävissä ja levitettävissä, mitä tuossa ensimmäisessä eli Nigellan kakun ohjeessa 🙂

Harmittavasti en muista yhtään tuota Matilda-elokuvan kakkua! Innostus kuitenkin heräsi samantein. Millainen kakku olikaan? 😉

Tässä linkki kakkupätkään: https://youtu.be/G-43FEaWcf0
Näyttäisi vähän tuolta vikaksi linkittämältäsi kakulta, mutta kosteampi ja höttöisempi? Kakunsyöntikohtaus on aika intensiivinen, mutta kakku näyttää silti niin herkulliselta 😀

Ooh, kylläpä näytti hyvältä! 😛 Voisin kuvitella, että tuo linkissä oleva kakku toimisi aika hyvin, pienin muokkauksin. Sen kakkupohja on melko höttöinen ja ilmava, mutta samaan aikaan voimakkaan suklainen ja mehevä. Voisin kuvitella, että jos sen tekisi niin, että kakkupohjat olisivat hieman paksummat ja kuorrutetta olisi vähintään tuplasti (ehkä ohut kerros myös väleissä?), niin ehkä oltaisiin aika lähellä Matildan kakkua, ainakin ulkonäöllisesti 🙂

Moi. Kolmekymppiset lähestyy ja tätä haluisin vieraille tarjota. Itsellä ei ole kuin 23 cm vuoka. Joku oli tehnyt tämän kakun 20cm vuokaan 1,5 kertaisena. Mitenkähän olisi tuon 23cm vuuan laita? Ja tämä 16 cm vuokaan tehtynä, monellekko hengelle kakku riittää? Mietin että hankinko tuon 16cm vai keksinkö jotain muuta tarjottavaksi.

Kommentoi juttua: Mehevä suklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X