Suklaakakku suklaamoussella ja suklaakuorrutuksella (munaton)

helppo suklaakuorrutus

Suklaakakku, jonka sisältä löytyy tumma, mehevä suklaakakkupohja sekä helppo, kolmen aineen suklaamousse ja päällä voimakkaan suklainen, rennosti levitetty suklaakuorrute. Niistä oli tämä tytön 6-vuotispöytään päätynyt, superherkullinen ja suklaisuudestaan paljon kehuja saanut suklaakakku tehty. Tykkäsin kakusta kovin itsekin.

Suklaamousse on miltei suora kopio älyttömän herkullisesta Kolmen suklaan juustokakustani. Mousseen tulee vain kolme ainetta ja se on kokonaan liivatteeton. Ja tosi helppo tehdä. Tuota moussea onkin tullut käytettyä jo usein eri leivonnaisissa ja se maistuu aina vain. Tältä se näyttää valmiina, juuritehtynä ja juuri ennen kuin ensimmäinen lusikallinen hujahtaa suuhun…

liivatteeton suklaamousse

Kakkupohjana toimi helppo ja mehevä suklaakakkupohja. Kakun pinnalle päätyi reilusti suklaata sisältävä, helposti levittyvä kuorrute. Ihastuin tämän tyyppiseen kuorrutteeseen Fazeriinakakuksi nimittämäni Nigellan suklaakakun yhteydessä. Lisäsin tällä kertaa joukkoon tummaa kaakaojauhetta, joilloin suklaisuus korostui entisestään ja mausta tuli herkullisen intensiivinen. Sekaan humpsahti myös lakritsiin vivahtavaa muscovadosokeria, mutta esim. fariinisokeri sopii siihen ihan yhtä hyvin.

Kuorrute on tosi helppo tehdä, sillä aineet sekoitetaan kattilassa, seos kuumennetaan ja sen jälkeen annetaan jäähtyä, kunnes se on tarpeeksi paksua levitettäväksi. Kuorrute jämähtää hitaasti, joten levitysvaiheessa sitä voi sutia kakun pinnalle miten itse haluaa, joko sileästi, röpelöisesti, jonkunlaista kuviota toistaen tms.. Mä halusin koristelusta rennon näköisen ja vetelin tuollaisia pieniä kuvioita pintaan lusikan kärjellä. Aika kiva tuli, ainakin omasta mielestäni.

suklaakakku

Munattoman ja maidottoman suklaakakkupohjan sijasta voi halutessaan käyttää vaikka Mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa. Molemmat ovat hyviä, hieman eri tavoin.  Tämä vegaaninen suklaakakkupohja on voimakkaamman makuinen, mutta myös hitusen tahmea. Mielettömän mehevä kakkupohja on miedomman suklainen, hyvin käsiteltävissä oleva. Ja yksinkertaisesti vain se paras suklaakakkupohja. Mutta eipä tämä munaton pohjakaan huono toki ole, vaan se kuuluu mielestäni suklaakakkupohjien kärkikaksikkoon.

Palakuvaa ei harmittavasti tullut otettua, sillä jäljelle jääneestä, pienestä kakkupalasta ei saanut enää kuvauskelpoista. Kakku kuitenkin muistutti sisältä hyvin paljon Frozen kakkua, josta löytyi ihanaa appelsiinisuklaamoussea, joten ko. postauksesta voi käydä vilkaisemassa minkänäköinen tämä herkku oli sisältä.

Tekiskö mieli? Tässä tulee ohje, olkaa hyvät.

Suklaakakku suklaamoussella

16 cm korkea kakku, n. 10 hengelle

Pohja:

Helppo ja mehevä suklaakakkupohja paistettuna kahdessa 16 cm vuoassa

Täyte:

2.5 dl Flora Vispiä

250 g mascarponea

150 g tummaa (n. 53%) suklaata

Kuorrute:

1 dl vettä

2 rkl tummaa, hyvää kaakaojauhetta

100 g voita pienemmäksi pilkottuna

0.5 dl (muscovado- tai fariini-)sokeria

200 g tummaa (n. 50%) suklaata

Ohje:

Tee kakkupohjat erillisen ohjeen mukaan. Anna pohjien jäähtyä kokonaan. Leikkaa jäähtyneet pohjat kahteen osaan, jolloin sinulla on 4 kakkupohjaa.

Tee täyte. Sulata suklaa mikrossa n. 10 sekunnin välein sekoitellen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Jätä sivuun odottamaan. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu mascarpone. Lisää sula (huom! ei kuuma!) suklaa täytteen joukkoon ja vatkaa nopeasti sekaisin.

sulatettu suklaa ja kermavaahto

Täytä kakku laittamalla noin kolmannes täytettä kuhinkin väliin.

helppo suklaamousse kakun väliin

Kakusta tulee korkea, joten täyttämisvaiheessa on hyvä käyttää reunakalvoa. Reunakalvojen kevyt voitelu auttaa valmista kakkua irtoamaan hyvin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

täytetty kakku

Kun kakku on jähmettynyt, mittaa kaikki kuorrutteen aineet kattilaan. Kuumenna seosta hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes kaikki suklaat ja voi ovat sulaneet ja suklaakuorrute on sileää. Nosta kattila pois levyltä ja jäähdytä välillä sekoittaen. Suklaakuorrute jähmettyy pikku hiljaa jäähtyessään. Kun kuorrute ei enää valu lusikasta norona, on se valmis levitettäväksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan jääkaappiin ja sekoittamalla seosta aina välillä.

Kun kuorrute on tarpeeksi jähmettynyt, levitä se kakun päälle ja reunoille…

suklaamoussekakun kuorruttaminen

… vaikka tähän tyyliin…

suklaamoussekakku

Ja eikun kimppuun!

Vinkki:

* Kakku on parhaimmillaan tuoreena nautittuna. Jääkaapissa kakku kannattaa suojata hyvin, jotta siihen ei tartu makuja jääkaapista.

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Suklaakakku suklaamoussella ja suklaakuorrutuksella (munaton)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Oikein Ihanaa ja Herkullista Ystävänpäivää! ❤️ Pst. Nämä donitsin makuiset muffinssit ehtii vielä hyvin leipomaan. Kurkkaa ohje blogista
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-ihanat-donitsin-makuiset-muffinit/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #donitsit #muffinssit #ystävänpäivä #ystävänpäivä2019 #valentinesday
  • Supersuklaiset browniespalat sammuttavat pahimman suklaanälän jo yhdellä pienellä palalla. Vaikka kyllähän se toinenkin vielä menee hienosti, nams... Katso helppo ohje tahmean kosteisiin browniespaloihin blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supersuklainen-brownies/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #chocolate #brownies #makeatleivonnaiset
  • Herkullista Runebergin päivän iltaa! Meillä maisteltiin tänä vuonna viimevuotista epäonnen Runebergin kakkua hieman muokattuna ja nyt onnistui, jipii! Ohje löytyy blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/runebergin-kakku-munaton/ #Runeberginkakku #Runeberginpäivä #Suklaapossu #Kotiliesiblogit
  • Kaipasin alkuvuoden juhlapöytään jotain kevyempää ja testailin smoothiekakkua. Tästä versiosta tuli trooppisen makuinen ja koostumus oli kivan pehmoinen. Kakkua tehdessä pohdin myös liivatteiden eroja. Kurkkaa ohje ja liivatehölpötykset blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/trooppinen-smoothiekakku-ja-juttua-liivatteista/ #trooppinen #smoothiekakku #banaani #mango #lime #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Churrot ❤️ Ihastuin näihin rapeisiin pötköihin viime vuonna ulkomaanreissullamme ja nyt kokeilin niiden tekoa itsekin, ilman kananmunaa. Nam, ihania olivat itsekin tehtyinä! Kurkkaa ohje blogista ja nauti vaikka kuuman kaakaon kera talvisen ulkoilun jälkeen
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/churrot-eli-munkkitangot/ #ilmankananmunaa #munaton #churro #churros #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat

suklaapossu

X