Sitruunamousse kakun väliin

Sitruunamousse on raikas täyte kakun väliin

Tämä makeankirpeä sitruunamousse sopii todella ihanasti täytekakun täytteeksi. Se on pehmeää, kuohkeaa ja sopivan sitruunaista. Nautimme muutama päivä sitten kakun, jossa oli sisällä tätä moussea ja kakkupohjana porkkanakakkupohja. Se oli aivan ihana yhdistelmä. Yllätyin (tälläkin kertaa) siitä, että sitruunamoussetäytteinen kakku maistui myös lapsille niin hyvin, että molemmat mein tytöt kävivät santsaamassa tuota kakkua. Niin tekivät kyllä muutkin syöjät eli sitruunainen täyte sopii moneen makuun.

Yhdestä annoksesta sitruunamoussea riittää reilut kerrokset noin 20-22 cm kakun kahteen väliin. Jos kaipaat täytettä isompaan tai pienempään kakkuun, kurkkaa muunnostaulukoista erikokoisille kakuille sopivat kertoimet.

Mehevä porkkanakakku ja sitruunainen mousse sopivat hyvin yhteen

Sitruunoiden happamuuksissa on eroja, joten täytteen makeus kannattaa maistella omaan suuhun sopivaksi. Sokeri kannattaa lisätä hiljaksiinsa, sillä se sulaa hieman viiveellä, jolloin makeuskin tulee esille vasta hetken päästä lisäämisestä. Itse heitin joukkoon 1.5 dl sokeria, ja oli siinä ja siinä, oliko täyte liian makea. Sitruunat kuitenkin olivat hyvinkin happamia, joten vähemmällä määrällä maku olisi voinut olla turhankin kirpsakka. Herkkua joka tapauksessa. Maistuisiko sinullekin?

Sitruunamousse kakun väliin (tai muuten vain syötäväksi)

2 paksua kerrosta 20-22 cm kakkuun

Aineet:

4 dl vispikermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

noin 1-1.5 dl (oman maun sekä sitruunoiden happamuuden mukaan) sokeria

2 sitruunan hienoksi raastettu kuori

0.5 dl + 0.5 dl sitruunan mehua

2.5 tl liivatejauhetta (tai 5 liivatelehteä)

Ohje:

Vatkaa vispikerma paksuhkoksi vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuustoa, sokeri, sitruunan kuoriraaste sekä noin 0.5 dl sitruunan mehua.

Sekoita liivatejauhe ja 0.5 dl sitruunan mehua keskenään sekaisin. Anna turvota noin 3 minuuttia tai kunnes liivate on turvonnut eli kaikki neste on imeytynyt liivatteeseen. Lämmitä liivateseosta mikrossa noin 15-20 sekuntia, kunnes se on sulanut kokonaan. Lisää liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Täytä kakku moussella ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Poista vuoan reunaosa ja koristele.

Vinkki:

* Sitruunamousse maistuu ihanalta sellaisenaankin. Voit tehdä moussesta vaikka pieniä jälkiruoka-annoksia, kun lusikoita moussen lasiin ja hyydytät sen niihin. Halutessasi voit murustella moussen päälle vielä keksiä ennen tarjoilua tai ripotella pinnalle mansikoita tai mustikoita.

Kommentit (11)

Ah, näyttää ja kuulostaa kyllä just niin ihanalta tuon porkkanakakun välissä! 😍 Pitää ehdottomasti joskus testata.

Heippa Leena-muori 😀 Oli kyllä hyvää <3 Ihanan raikasta ja sopi tosi kivasti näihin helteisiin kesäpäiviin. Kokeile ihmeessä itsekin!

Mitähän muuta moussea voisi tähän porkkanakakkuun laittaa töytteeksi?

Hei Sitrusallergikko 🙂 Porkkanakakku itsessään on melko miedon makuinen, joten siihen sopinee aika monet täytteet. Pohjassa maistuu lähinnä kaneli, joten siihen voisi sopia hyvin esim. mustikkamousse, mansikkamousse tai vaikka vadelmamousse.

Toimivatko noi liivatelehdet yhtä hyvin kuin jauhe tuossa moussessa? 🙂

Hei Jaakko 🙂 Liivatelehdet toimivat oman kokemukseni mukaan tällaisissa mousseissa yhtä hyvin kuin jauhekin. Kannattaa vain huomioida, että liivatelehtiä on erikokoisia, joten hyytymisteho saattaa vaihdella. Saman hyytymistehon saa, kun käyttää 2g painoisia liivatelehtiä 🙂 Liivatelehtiä käytetään myös hieman eritavalla kuin liivatejauhetta eli lehtiä liotetaan ensin kylmässä vedessä noin 5 minuuttia, jonka jälkeen ne puristetaan ja liuotetaan kuumaan nesteeseen (tässä ohjeessa kuumennetaan se sitruunan mehu, johon liivatejauhe olisi sekoitettu).

Kysyisin vielä että sitä sitruunan mehun määrää ei vissiinkään tarvitse suuren ja saako 1 kpl sitruunasta sen 0.5 dl mehua? 🙂

Siis jos laittaa liivatelehdet. 😂

Sitruunan mehun määrä pystyy samana 🙂 Kuumentaa vaan mehun kunnolla, jotta liivatteet sulavat joukkoon.

Sitruunoiden koossa on hurjasti eroja. Normaalikokoisista (noin nyrkin kokoisesta) sitruunasta saa irti noin puolisen desiä mehua, mikäli kuoret eivät ole kovin paksut. Kannattaa ehkä aina ostaa 1 ylimääräinen sitruuna, jotta mehu taatusti riittää.

Jos haluaa kakusta gluteenittoman, voiko vehnäjauhot suoraan korvata gluteenittomalla jauholla?

Hei Riitta! Harmittavasti minulla on niin vähän kokemusta gluteenittomasta leivonnasta, etten ole varma miten gluteeniton jauhoseos toimisi tässä. Ne toimivat monissa leivonnaisissa, joten tekisi mieli sanoa tässäkin kohtaa ”kyllä”, mutta valitettavasti en uskalla luvata että toimisi. Jos innostutu joskus kokeilemaan, olisi hienoa kuulla kokemuksia 🙂

Kommentoi juttua: Sitruunamousse kakun väliin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X