Suklaapossu

Yhteenveto lasten synttärijuhlien tarjottavista

lasten synttärijuhlat

Synttärit, mikä ihana (teko)syy leipoa erilaisia herkkuja!

Mein lasten yhteissynttäreitä päästiin viettämään lähisukulaisteni kanssa vihdoinkin reilu kuukausi sitten. Kesällä syntyneen esikoisen ja kuopuksen synttärit yritettiin viettää useampaankin otteeseen jo kesällä, mutta mokomat sairastelut siirsivät juhlia monta kuukautta. Keskimmäinenkin ehti lopulta täyttämään vuosia, ja päätettiin juhlia kaikkien lasten synttärit samaan aikaan. Tarjottavat olivat selvästi jo hieman syksyisempiä mm. vuohenjuustopiirakan ja tex mex-piirakan, mutta joukosta löytyi myös jouluisia makuja vietävän herkullisen ja pumpulisen pehmeän Glögijuustokakun merkeissä. Myös kesään päästiin palaamaan raikkaan mansikkaa ja mustaherukkaa sisältävän kakun avulla. Lue alempaa lisää herkkuohjeista. Ohjeet pääset katsomaan klikkaamalla ohjeen nimeä.

Liki kaikki leivonnaiset olivat munattomia. Makuun sillä ei kuitenkaan ollut vaikutusta, vaan tuntui aivan kuin olisi nautiskellut aivan ”tavallisista” leivonnaisista, joissa on kananmunaa. Ei sillä, etteikö munattomatkin leivonnaiset olisi tavallisia, mutta yleensä aika monessa leivonnaisessa käytetään munaa. Kaikki leivonnaiset eivät välttämättä kuitenkaan vaadi kananmunaa lainkaan. Esim. pullista tulee ihanan pehmoisia, kun jättää kananmunan pois. Ja vielä kun tekee ne maidottomana. Tarjolla olevista herkuista ainoastaan superherkullisesta glögijuustokakusta löytyi munaa, sekä pohjasta että täytteestä.

Tällä kertaa maltoin mieleni ja leivoin sen 7 sortin (tai minulla yleensä 10 sortin) sijasta vain 4 erilaista juttuja ja kaivoin pari muuta herkkua pakkasesta. Juhlijoitakin oli vähän, sillä meitä oli vain 6 aikuista ja 6 pientä/nuorta lasta, joten tämäkin määrä oli ihan riittävä. Yleensä tuppaan mitoittamaan tarjottavat aikalailla yläkanttiin ja kyllähän siinä nytkin niin kävi. Suolaiset tarjottavat tosin tuli mutusteltua loppuun jo seuraavana päivänä ja makeita pääsi maistelemaan vielä parinkin päivän päästä. Parempi kuitenkin, että tarjottavaa on liikaa kuin liian vähän.

Makeat leivonnaiset:

Makeina tarjottavina pöydästä löytyi sekä kesäisiä että jouluisia makuja.

Värikäs mustaherukka-mansikkakakku (munaton) sopi väriensä puolesta kivasti sekä pojalle että tytöille. Maku oli raikas ja ihanan kesäinen. Sopi aika kivasti myös syksyisempään fiilikseen tuomaan hetkeksi vielä kesäfiilistä.

lasten synttäritarjottavat

Älyttömän herkullinen glögijuustokakku oli ihanan suussasulava ja unelman pehmeä. Kakun pohjassa maistui herkulliset jouluiset maut kardemummaa myöten. Tätä kakkua maistellessa pääsi matkustamaan hetkeksi Jouluun. Joulu alkaa olla jo niin lähellä, että nyt tätä söisi enemmän kuin mielellään.

glogijuustokakku piparkakku mausteilla

Pehmeät, pyöreät, maidottomat ja munattomat pullat maistuivat tälläkin kertaa. Pullien koko oli sen verran pieni, että niitä jaksoi mussuttaa kaiken muunkin tarjottavan ohella.

Vegaaniset pullat ovat herkullisia ja katoavat äkkiä

Munattomat, sitkeät suklaa-kaurapalat olivat tälläkin kertaa todella ihastuttavia. Nämä nappasin pakkasesta ja aika hyvin olivat kestäneet pakkasessa olemisen.

helpot ja nopeat kaura suklaa keksit uunipellilla

 

Suolaiset leivonnaiset:

Suolaisina tarjottavina oli kaksi suolaista piirakkaa.

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka (munaton) onnistui vihdoinkin, kun vaihdoin piirakan pohjan helppoon kolmen aineen pohjaan, jolla saa sopivan rapean ja mehevän pohjan samalla kertaa. Jopa ilman esipaistamista. Vuohenjuusto ja tomaatti yhdessä tzatzikityyppisen täytteen kanssa oli ihana makuelämys, johon myös mm. vanhempi tytöistä ihastui.

herkullinen munaton vuohenjuustopiirakka

Uunipellillä valmistuva Texmex-piirakka (munaton) oli paras koskaan tekemäni jauhelihapiirakka. Piirakan mietoa tulisuutta pystyy helposti muokkaamaan omaan makuun sopivaksi vaikkapa lisäämällä chiliä.

suolainen miedosti tulinen piirakka juhliin

Näiden herkkujen lisäksi lasten pöydästä löytyi tuttuun tapaan mm. sipsejä, poppareita ja namuja. Kivat juhlat olivat ja lapsetkin iloisia, kun pääsivät vihdoinkin viettämään odotetut juhlat 🙂

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Yhteenveto lasten synttärijuhlien tarjottavista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.