Hyvinvointi

Hopeashampoo kirkastaa harmaat hiukset – testasimme kolme sampoota, joista yksi loihtii kutreihin upean metallinhohtoisen sävyn

Harmaiden hiusten sävyä voi parantaa hopeshampoilla. Shampoiden värisävyissä on eroja ja käyttöön kannattaa varata suojahanskat.

Kun hopeanharmaasta tuli ­trendikäs hiusväri, markkinoille ilmestyi hopeashampoita, jotka kaunistavat harmaat hiukset. Hopeashampoo ylläpitää ja kirkastaa hiusten vaaleaa tai harmaata sävyä.

Tuotteita suositellaan siis sekä blondeille että harmaapäisille. Harmaissa hiuksissa se tasoittaa auringon aiheuttamia epätasaisuuksia ja läiskiä hiusten värissä.

Jos oma harmaa näyttää liian ­laimealta tai epätasaiselta, hiusten väritystä voi melko varmasti parantaa hopeashampoolla. Shampoot sisältävät väripigmenttejä eli suoraväriä, käytännössä jokainen hiustenpesukerta on siis kuin helppo kotivärjäys.

Tämän vuoksi shampoota ei kannata käyttää joka pesukerralla. Sen ainesosat ovat vahvoja ja voivat rasittaa päänahkaa ja hiuksia. Hyvän hopeashampoon vaikutukset kestävät ainakin kaksi pesukertaa.

Shampoiden väreissä on eroja, yleensä ne ovat joko sinisiä tai violetteja. Sininen väri­aine torjuu hiuksista tummaa keltaisuutta, violetti taas vaaleampaa. Mitä voimakkaamman tuloksen haluat, sitä sinisempi shampoo kannattaa valita.

Toimitus testasi kolmea hopeashampoota. Lue kokemukset!

Lue myös: Hienoa kuin hopeaa – nämä naiset eivät häpeä harmaita hiuksiaan

1. Silkkinen silottaja saa hiukset kiiltämään

Cutrin Aurora CC Silver Shampoo, 17,90 €

Cutrin Aurora CC Silver Shampoo
Kuva: Valmistaja

Shampoo on riittoisa ja vaahtoaa hiuksissa hyvin. Peseminen on tosin hieman sotkuista ja ilman suojahanskoja sormenpäät värjäytyvät kuin olisin ollut mustikassa.

Tämä ei ole matkapullo, toilettilaukussa shampoo aukeaa itsestään ja värjää kesämekkooni sinisiä pilkkuja. Jo ensimmäisen pesun jälkeen hiuksiin tuli kiiltoa ja silkkisyyttä. Sain kehuja hiusteni metallinhohtoisesta sävystä. Näyttää siltä, kuin hiuksissani olisi eri värisiä hopeisia raitoja. Shampoo tuoksuu hyvältä.

2. Tujussa väriaineessa riittää pigmenttiä

Biozell Professional Silver Shampoo, 6,90 €

Biozell Professional Silver Shampoo
Kuva: Valmistaja

Shampoopullossa varoitetaan, että se sisältää paljon väripigmenttejä ja että sen kanssa tulisi käyttää suojahanskoja. Suihkussa olo on kuin musteeseen kastetulla, sinistä väriä leviää joka paikkaan.

Shampoo on tuhtia ja siinä on miellyttävä kukkaistuoksu ja pullossa hyvä kierrekorkki. En ole lopputulokseen kovin ­­tyytyväinen. Olen vältellyt hopeashampoita, sillä ne tekevät vaaleanharmaista hiuksistani yleensä liian tummat. Nyt hiukseni tummenivat jo yhdestä pesusta.

Kampaaja kehottaa sekoittamaan shampoon joukkoon vähän tavallista shampoota, jotta väriaineita ei olisi niin paljon. Hiuksista tuli kyllä pehmeät, taipuisat ja kiiltävät.

Lue myös: Saako palashampoolla hiukset puhtaiksi? Toimitus testasi kolmea shampoota

3. Hopeashampoo tuo harmaisiin sävyihin luonnollisuutta

Lush Daddy-O hopeashampoo, 11,95 €

Lush Daddy-O hopeashampoo
Kuva: Valmistaja

Voimakkaan violetti shampoo ei värjää käsiäni sinisiksi. Valitettavasti shampoo ei värjää kunnolla hiuksiakaan, tuloksena on aika mattapintainen, harmaa hius. Värin muutos ei ole kovin huomattava, harmaa kirkastuu vain hitusen.

Tämä sopisi henkilölle, joka ­haluaa lisäväriä vain vähäsen, mutta kaipaa yhtenäistä ja luonnollista harmaata lopputulosta. Hopeashampoo tekee hiuksista helposti käsiteltävät ja pehmeät. Pieni pullo on näppärä matkalla.

Lue myös Anna.fi: Luonnollisesti harmaantuneet naiset kyllästyivät värjäämään kutrejaan – harmaat hiukset ovat upeat ja saavat nyt näkyä

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 17/2021.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hopeashampoo kirkastaa harmaat hiukset – testasimme kolme sampoota, joista yksi loihtii kutreihin upean metallinhohtoisen sävyn

Sinun täytyy kommentoidaksesi.