Paljaat jalat

Kantapäät halkeilevat, millainen voide auttaa? Testasimme kantapäävoiteet

Halkeilevat kantapäät ovat kiusallinen vaiva. Jalkapohjan normaali kovettuminen hoituu kevyellä voitelulla. Halkeileviin kantapäihin tarvitaan tuhdimpia jalkavoiteita. Lue Kotilieden testin tulokset!

Monet meistä naisista ja osa miehistäkin kärsii halkeilevista kantapäistä. Jalkapohjien ja erityisesti kantapäiden sarveiskerros paksuuntuu ja halkeilee. Oletetaan, että sarveiskerroksen paksuuntuminen johtuu perinnöllisestä taipumuksesta.

Ihon paksuntuminen on normaalia. Luonnollinen ihon paksuuntuminen jalkapohjissa ja isovarpaiden sivuilla on merkki liikkumisesta ja alaraajojen kuormittamisesta, eikä tällaista paksuuntumista tarvitse poistaa. Se pysyy joustavana päivittäisellä rasvauksella.

Hoitoa vaativa kovettuma on sen sijaan laaja ihopaksunnos. Tällainen kellertävän värinen joustamaton paksunnos on usein juuri kantapäissä.

Kantapäiden paksun sarveiskerroksen halkeamat saattavat ulottua verinahkaan saakka. Ne voivat olla hyvin kipeitä ja jopa rajoittaa liikkumista.

Lue myös: Jalkojen kunto kertoo terveydentilasta: näin teet säännöllisen jalkahoidon

Hoida kantapäitä lyhyillä jalkakylvyillä

Sarveiskerrosta voi pehmittää jalkakylvyssä, johon on lisätty suolaa. Sopiva kylvetysaika on noin 10 minuuttia. Liian pitkään ei jalkoja kannata liottaa, sillä vesi kuivattaa jalkojen ihoa. Samasta syystä varo myös liian kuumaa vettä.

Raspauksen sarveiskerrosta paksuntavasta vaikutuksesta varoitellaan usein, joten moni suhtautuukin siihen varovasti. Asiantuntijat sanovat kuitenkin, että jos raspia käytetään vähän ja harvoin, siitä ei ole haittaa sarveiskerrokselle. Sopivan maltillinen raspausväli on 1–4 viikkoa.

Kantapäiden vakava halkeilu ei aina ratkea kotikonstein. Jos tehokas kotihoito ei tehoa näihin kovettumiin ja kovettuma aiheuttaa kipua, syy voi olla jalkaterän virheasento tai toimintojen poikkeama. Jalkaterapeutti voi selvittää asiaa.

Sen sijaan lievä karheus jalkapohjissa ja kantapäissä tokenee riittävän tuhdeilla päivittäin käytetyillä jalkavoiteilla, minkä alla oleva jalkavoidetestimmekin osoittaa.

Lue myös: Vääränlaiset kengät saavat niskatkin jumiin

Testasimme kolme tehokasta jalkavoidetta

Organic Shop Natural Foot Cream-Butter Barbados Spa-Pedicure, 75 ml 3 e

Organic Shop Tea Tree & Patchouli Spa Pedicure

”Kesäksi sukista sandaaleihin vapautetut kuivat kantapääni rakastuivat tähän. Voide tuoksuu ihanalta. Tuoksu on vahva ja eksoottinen, mutta raikas.

Voide tulee tuubista sulavasti. Se on ohutta, mutta tuntuu kermaisen paksulta. Se sekä levittyy helposti että imeytyy hyvin, ei jätä rasvaista tunnetta ­eikä kalvoa. Ihossa näkyy ja tuntuu muutos parempaan jo viikossa. Jopa hyttysenpuremat rauhoittuivat. Ainoa haitta on tuubin pieni koko.”

Lemon Juice & Glycerine tehokosteuttava jalkavoide, 75 g 4,90 e

putkilo

Lemon Juice&Glycerin tehokosteuttava jalkavoide

”Olympiavuonna 1952 lanseerattuun suomalaiseen Lemon Juice & Glycerin -käsivoidesarjaan kuuluu ­nykyään myös jalkavoide kuiville jaloille.

Onneksi tämä jalkavoide ei ole tahmeaa, kuten sarjan alkuperäinen käsivoide. Raikkaasti sitruunalta tuoksuvaa voidetta on kiva levittää, sillä se imeytyy no­peasti. Se sisältää glyseriiniä, betaiinia ja shea­voita, jotka pehmittävät jalkoja. Jalat tuntuvat raikkailta ja hoidetuilta.”

Akileine Pehmentävä keratolyyttinen jalkavoide, 75 ml 15,90 e

tuubi

Akileine Pehmentävä Keratolyyttinen jalkavoide

”Erittäin kuivien ja karheiden jalkojen voide on ilahduttavan notkeaa eikä paksua vaikeasti imeytyvää balsamia. Voitelen jalkani aamuin illoin. Tuntuu mieluisalta, että keratolyyttinen voide imeytyy hyvin eikä jää liukastuttamaan minua.

Ja kovettumat, ne pehmenevät viikossa. Siinä auttaa se, että voide sisältää 15 prosenttia ureaa, joka pehmittää tehokkaasti. Kelpo tuote!”

Avainsanat

Keskustelu

Kannustan kokeilemaan Helosan – nimistä voidetta, joka on sekä edullista että tehokasta.

Kommentoi juttua: Kantapäät halkeilevat, millainen voide auttaa? Testasimme kantapäävoiteet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X