Surussa auttava soittolista

Oletko surullinen? Nämä 30 kappaletta lohduttavat surussa – kuuntele Kotilieden lukijoiden suosikkikappaleet!

Oli suru sitten pieni tai suuri, musiikista voi olla apua. Kokosimme surussa lohduttavan soittolistan. Kaiva nenäliinat esille ja kuuntele Kotilieden lukijoiden lohduttavat suosikkikappaleet.

Musiikin voima on ihmeellinen. Musiikki lievittää stressiä laskemalla verenpainetta ja sydämensykettä sekä vähentämällä stressihormoni kortisolin eritystä.

Musiikki kohentaa myös mielialaa stimuloimalla aivojen palkitsemisjärjestelmää ja aiheuttamalla mielihyväkokemuksia.

Lue myös: Musiikin vaikutus terveyteen on kiistaton – nämä asiat sinussa tapahtuvat, kun kuuntelet musiikkia

Musiikin kuuntelu voi siis olla hyvä idea, kun tuntee itsensä surulliseksi. Kysyimme Kotilieden lukijoilta, mitkä kappaleet auttavat ja lohduttavat heitä, kun he ovat surullisia.

Kokosimme suositusten pohjalta soittolistan, jonka kuunteleminen voi auttaa ja lohduttaa sinuakin surullisissa tilanteissa ja elämänvaiheissa.

Klikkaa alla oleva soittolista soimaan ja kaiva nenäliinapaketti esille.

Lue myös: Kaipaatko kannustusta? Nämä 30 voimaannuttavaa ja rohkaisevaa laulua haluat kuunnella

Lue myös: Eikö siivoaminen huvita? Musiikki motivoi: kuuntele Kotilieden soittolistaa

Kotilieden soittolista suruun sisältää pääasiassa suomalaista musiikkia

Lukijoiden suosikeista löytyy pääasiassa kotimaisia artisteja ja heidän kappaleitaan. Toki mukaan listalle on päässyt myös muutama ulkomainen klassikkokappalekin suosituilta artisteilta.

Osa viisuista on melankolista, muutamasta löytyy ponnekkaampi meininki.

Soittolistalta löytyy muun muassa esimerkiksi Samuli Edelmanin Kuuleeko yö, Kaija Koon Kylmä ilman sua ja Kirkan Anna käsi sekä Kari Tapion Myrskyn jälkeen.

Ulkomaista musiikkia edustavat esimerkiksi Stingin Shape of My Heart, Bee Geesin Too Much Heaven ja The Beatlesin While My Guitar Gently Weeps.

Puuttuuko listalta sopiva kappale? Kerro kommenteissa!

Kuunteletko musiikkia, kun olet surullinen

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

Jos on surullinen niin miksi lietsoa olotilaa tuollaisilla itkuvirsillä? Surullisena kannattaa laittaa iloiset rallit soimaan niin mieli piristyy, duuria ja reipasta tempoa.

Ihan samoin ajattelen. Ei surullisena kuunnella ranteet auki -biisejä, vaan jotain iloista ja mielialaa nostattavaa musiikkia. Ja sitten ulos kävelemään, luontoon jos mahdollista.

Listalta puuttuu: Jenni Vartiainen – Suru on kunniavieras, AURI – Night 13, Prince – Comeback

Kommentoi juttua: Oletko surullinen? Nämä 30 kappaletta lohduttavat surussa – kuuntele Kotilieden lukijoiden suosikkikappaleet!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X