Hyvinvointi

Tarvitsetko apua nukahtamiseen? Testasimme nukahtamista helpottavat tuotteet – tulokset yllättivät toimituksen!

Jos nukahtaminen on vaikeaa, joskus apua voi löytyä purkista: luontaistuotteista tai melatoniinista. Testasimme kolme tuotetta, jotka lupaavat apua nukahtamiseen.

Jos unettomuus vaivaa ja nukkumaanmeno pelottaa, ei nukahtamisesta liene toivoa. Testasimme tuotteita, jotka lupaavat helpottaa matkaa Höyhensaarille. Niistä kaksi on luontaistuotetta ja yksi pitkävaikutteinen melatoniini.

Lue myös: Vaivaako unettomuus? Nämä ASMR-videot auttavat nukahtamaan

Melissa Dream: yrttivalmiste ilman melatoniinia

Melissa Dream -yrttivalmisteessa on sitruunamelissaa, kamomillaa, B-vitamiineja ja magnesiumia, mutta ei melatoniinia. Tuotetta suositellaan, jos vaivaavat ajatukset ja stressi valvottavat.

Otan ohjeen mukaan kaksi tablettia tunti ennen nukkumaanmenoa. Ihmettelen, kun pian sen jälkeen jo alkaa haukotuttaa. Nukahdan nopeasti ja nukun aamuun asti.

Viikon testin jälkeen jo pelkkä ajatus tableteista rauhoittaa mieltäni, enkä enää jännitä nukahtamista.

Melissa Dream

60 kapselia 27 e

Frantsila Unilintu: luomuyrttejä avuksi nukahtamiseen

Frantsila Unilintu -yrttiuute sisältää luomuyrttejä, kuten humalan emitähkää, kanervan, kauran, sitruunamelissan, kissanmintun- ja vuohennokan versoa.

Työstressissä mielessä pyörii nukahtamisikkunan käsite: pitäisi mennä nukkumaan heti, kun alkaa väsyttää. Tiputan 20 tippaa Unilintua vesilasilliseen, ja puolen tunnin kuluttua olen unessa.

Nukun yön läpi. Yrttinesteen juominen on rauhoittava rituaali, johon jää koukkuun.

50 ml 12,60 e

Frantsila Unilintu

 

Unital Long Night: pitkävaikutteinen melatoniini

Pitkävaikutteinen melatoniini lupaa auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa ja lievittämään aikaeron rasituksia. Annos on yksi tabletti lähellä nukahtamisaikaa.

Nukahdan yleensä hyvin, mutta yöllä herätessä unesta on vaikea saada uudelleen kiinni, ja valvon pari kolmekin tuntia. Testin aikana nukahdin ennätyksellisen nopeasti ja uni oli syvempää.

En myöskään heräillyt yöllä yhtä usein. Asiaan toki vaikutti, ettei lapsi herätellyt joka yö, mutta kun herätteli, unen päästä oli helpompi saada taas kiinni.

Olo oli aamulla selvästi levänneempi syvemmän ja pitemmän unen ansiosta, eikä yhtään tokkurainen. Aion jatkaa melatoniinin käyttöä.

60 kpl 11,95 e

Lue myös: Melatoniineissa on eroja – näin valitset sopivan

Unital Long Night - testasimme

 

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tarvitsetko apua nukahtamiseen? Testasimme nukahtamista helpottavat tuotteet – tulokset yllättivät toimituksen!

UniMaija

Olen kokeillut erilaisia melatoniineja. Niiden ottamisen jälkeen kyllä nukahtaa helposti, mutta unet ovat levottomia, jopa painajaisia. Samaa äitini vaittaa, ettei viitsi ottaa tabettia, kun yö on levoton ja koko seuraavan päivän on tokkurainen olo.
Että pitäydyn kyllä reseptilääkkeessäni.

Heräilijä

Meen sänkyyn ennen yhtätoista, luen vähän ja nukahdan suht pian, mutta sitten herään liian usein yöllä joskus klo 4:15 eikä uni enää tule? Klo 7:15 ei olekaan niin levännyt olo.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.