Hyvinvointi

Kyytiä karheudelle! Testasimme kosteuttavia jalkanaamioita, jotka hellivät kuivia kantapäitä

Kosteuttavasta jalkanaamiosta voi hyvin nauttia myös kotona. Testasimme kolme tuotetta.

Jalkojen hoitoon kannattaa panostaa, koska kuiva iho rikkoontuu tervettä helpommin. Pienetkin ihorikot ja hautumat altistavat jalkoja esimerkiksi sienibakteereille ja syyläviruksille. Pahimmillaan huonosti hoidetut jalat haittaavat jopa kävelemistä.

”Rasvaa jalat vähintään kerran päivässä, mielellään pesun jälkeen, jolloin voide imeytyy tehokkaasti. Älä rasvaa varpaiden välejä, sillä se aiheuttaa hautumista”, jalkahoitaja Nina Elo Jalkahoitola Eloisasta suosittelee.

Tärkeää on jalkavoiteen sopivuus omalle ihotyypille: mitä kuivempi iho, sitä rasvaisempi voide. Apua oikean voiteen valintaan saa jalkahoitajilta.

Jalkanaamio voi pelastaa koppuraiset koivet

Jos päivittäinen rasvailu unohtuu, jalat voi tehokosteuttaa viikoittain erilaisilla jalkanaamioilla tai -sukilla. Liika-annostelun vaaraa ei ole, sillä iho imee kosteutta sen, minkä tarvitsee.

Jos valmiita naamioita ei kotoa löydy, sellaisen voi tehdä itse käärimällä jalat rasvauksen jälkeen puoleksi tunniksi tuorekelmuun. Sen sijaan kuorivia jalkanaamioita kannattaa ­Nina Elon mukaan kokeilla varoen – joskus ne kuorivat tervettä ihoa, mutta ­eivät tepsi kovettumiin.

Lue lisää: Ortopedi vastaa: 10 kysymystä vaivaisenluusta – katso myös ohjeet itsehoitoon

Jalkanaamiot testissä: 3 x naamio jaloille

Tällä hetkellä kaupoissa on useampia erilaisia naamioita, jotka on suunniteltu nimenomaan jalkojen kuivaa ihoa kosteuttamaan. Testasimme kolme erilaista jalkanaamiota.

1. Pehmittää kantapäät, Kocostar-jalkanaamio, 4,90 e

Kocostar-jalkanaamio
Kocostar-jalkanaamio Kuva: Valmistaja

”Kankainen jalkanaamio lupaa kosteuttaa ja rauhoittaa kuivaa ihoa. Sisältää tehokkaasti hoitavia ainesosia, ­kuten sheavoita, arganöljyä ja aloe veraa. Väljät naamio­sukat vetäistään jalkoihin ja kiristetään kiinni tarroilla. Muovipäällystyksen ansiosta niillä voi 20 minuutin vaikutusaikana vaikka tallustella ympäriinsä.

Naamion poisto on helppoa: sen kun vetäiset sukat jaloista. Naamio imeytyi hyvin jalkojen ihoon, mutta ihmeisiin se ei koppurakuivien jalkojeni kanssa pystynyt. Kantapääni tuntuvat kuitenkin tavallista pehmoisemmilta. ”

Lue myös Anna.fi: 10 kysymystä jalkojen hyvinvoinnista – asiantuntija vastaa

2. Ylellisen silkkistä, Derma V10 Deep moisturising foot pack, Argan Oil, 2,45 e

Derma V10 Deep moisturising foot pack, Argan Oil
Derma V10 Deep moisturising foot pack, Argan Oil Kuva: Valmistaja

”Ihana tuoksu! Hienostunut mutta raikas. Jalat on helppo sujauttaa suuren sukan muotoiseen pussukkaan, ja tarrakiristys nilkan ympärillä on näppärä. Juuri helpommaksi jalkahoito ei voi  mennä.

Ikävämpi vaihe alkaa 20 minuutin vaikutusajan jälkeen, kun ­naamiot pitää riisua. Mihin laitan ­kostean pussukan ilman sotkua? Käytettyjen naamioi­den ujuttaminen hedelmäpussiin ja jalkojen kuivaaminen paperilla rikkoo illuusion ylellisyydestä. Toisaalta jalat ovat heti silkinpehmeät eivätkä tahmeat, kuten jalkarasvojen jäljiltä.”

3. Hetken helpotus, Scholl PediMask kosteuttava ­jalkanaamio 6,90 e

Scholl PediMask kosteuttava ­jalkanaamio
Scholl PediMask kosteuttava ­jalkanaamio Kuva: Valmistaja

”Macadamiaöljyä sisältävä jalkanaamio lupaa hoitaa intensiivisesti jalkojen ihoa 20 minuutissa ja tekee jaloista sileät ja pehmeät. Ja totta, jalkojen iho on hoidon jälkeen ihan vauvan pepun pehmoinen. Ikävä vain, että vaikutus tuntui hiipuvan jo ensimmäisellä pesukerralla.

Plussaa helppokäyttöisyydestä: sukat avataan leikkaamalla ne auki, sujautetaan jalkaan ja kiristetään mukana olevalla tarralla. Poistamisen jälkeen jalkoja ei tarvitse pyyhkiä, sillä iholle jäänyt naamio imeytyy hyvin kevyesti hieromalla.”

Lue myös: Unohda jalkakylvyt ja raspaaminen – näin hoidat jalkojasi oikein kotioloissa

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 26/2020.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kyytiä karheudelle! Testasimme kosteuttavia jalkanaamioita, jotka hellivät kuivia kantapäitä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.