Suhteet

Angela Ahola kävi sadoilla treffeillä ja kirjoitti kokemuksistaan kirjan – ”Matkan varrella innostuin ja inspiroiduin”

Puolitoista vuotta, sadat treffit. Kirjailija Angela Ahola kertoo, mitä oppi kunnianhimoisesta deittailukokemuksestaan.

Kun psykologian tohtori ja kirjailija Angela Aholan pitkä parisuhde lastensa isään päättyi, hän päätti laittaa tunteensa peliin ja alkaa deittailla. Samalla mieleen heräsi idea: mitä jos deittailumaailmassa koetuista kokemuksista kirjoittaisi kirjan? 

”Tiesin, että jos kirjoitan deittailusta kirjan, pelkkä teoria ei riittäisi. Kirjan teossa pitäisi itse olla kokemassa ja tekemässä”, Angela Ahola kertoo.

Joten eron jälkeen hän ryhtyi toimeen. Angelan uusin teos Digirakkautta – opas onnistuneeseen nettideittailuun (Minerva Kustannus) ilmestyi syksyllä. Kirjaa varten Angela kävi puolentoista vuoden aikana sadoilla treffeillä. Treffit toimivat kirjassa taustamateriaalina, ja Angela itse koehenkilönä. Angela vietti tuntikausia eri deittisovellusten parissa ja kokeili erilaisia profiilikuvia ja esittelyjä. 

”Alussa ajattelin, että kokeilen ja deittailen jonkin verran. Matkan varrella kuitenkin innostuin ja inspiroiduin. Kun deittejä alkoi olla takana 60–70, aloin ajatella, että sata olisi hienompi numero kuin seitsemänkymmentä”, Angela nauraa.

Lue myös: Kannattaako Tinderiin mennä? Kokenut 42-vuotias käyttäjä kertoo parhaat vinkit Tinderiin

Mitä sadat treffit opettivat, Angela Ahola?

Vaikka kokemuksista syntyikin kirja, Angela painottaa käyneensä treffeillä rehellisesti omana itsenään.

”En istunut treffeillä tutkijana, joka analysoi ja observoi omia tunteitaan ja toisten käyttäytymistä. Tämä oli totisen totta hommaa, jossa omat tunteeni olivat pelissä. Jos rakkaus olisi tullut vastaan kolmansilla treffeillä, olisin tietysti lopettanut deittailun.”

Ihmiskoe sai kuitenkin jatkua, ja deittejä alkoi kertyä. Angela tapasi ihmisiä Suomessa, Ruotsissa ja ulkomailla. Hän kävi niin kävelytreffeillä, kahvilatreffeillä kuin lounastreffeillä. Joidenkin kanssa ensitreffit jäivät ainoiksi, kun taas toisten kanssa treffejä saattoi kertyä muutamatkin.

Kokemus oli Angelan mukaan intensiivinen. Se opetti paljon sekä deittailusta että itsestä.

”Alussa olin hauras ja epävarma, mutta matkan varrella olen saanut paljon itsevarmuutta. Vaikka en ole ikinä käyttänyt paljon aikaa miettien, että mitäköhän muut minusta ajattelevat, nyt mietin sitä vielä vähemmän.”

Ahkeran tapailu auttoi Angelaa hahmottamaan myös sen, millaista kumppania hän etsii. Kilttiä, lämmintä ja kohteliasta. Huumorintaju on tärkeää, samoin nöyryys. 

”Kun tiedän, mitä haen, tiedän myös mitä en hyväksy. Osaan nykyään katkaista suhteet nopeammin, jos joku ei jostain syystä tunnu hyvältä. Uskallan sanoa, että vaikutat mukavalta tyypiltä, mutta emme taida olla hyvä match.” 

Lue myös Seura.fi: Millaista on deittailu yli 50-vuotiaana? Maria, 51, latasi rohkeasti Tinderin avioeron jälkeen: ”Miehen löytäminen perinteisesti baarista ei ole enää niin helppoa”

Parisuhde tulee, jos on tullakseen

Teoksessaan Angela käy läpi nettideittailua lukuisista eri näkökulmista. Kirjassa käsitellään kaikki hyvän deittiprofiilin luomisesta ja erilaisista nettideittailijatyypeistä itse treffailuun – miten treffit kannattaa sopia ja milloin on tarpeen nähdä uudestaan.

”Tässä vaiheessa haluat varmaan tietää, olenko itse löytänyt jonkun”, Angela sanoo ja nauraa.

”En ole. En ole vielä ollut valmis uuteen parisuhteeseen.”

Yhdetkään treffit eivät kaduta Angelaa, sillä kaikki tapaamiset opettivat hänelle jotain. Hän kertoo olevansa kiitollinen kokemuksista sekä itsevarmuudesta, jonka on deittailun avulla saanut.

Angela uskoo, että parisuhde kyllä tulee, jos on tullakseen.

”Mutta siihen saakka elän hyvää elämääni. Minulla on ihanat lapset ja perhe, ja rakastan työtäni. Elän kiinnostavaa ja inspiroivaa elämää. En ole sinkkureppana, joka ei ole löytänyt ketään.”

Angela Aholan uusin teos Digirakkautta – opas onnistuneeseen nettideittailuun (Minerva Kustannus, 2020) julkaistiin syksyllä. 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Angela Ahola kävi sadoilla treffeillä ja kirjoitti kokemuksistaan kirjan – ”Matkan varrella innostuin ja inspiroiduin”

Jakke

Itsekkyyden huippu? Eukko tapaili miehiä ja kulutti heidän aikaansa vain saadakseen aineistoa kirjaansa. Ja kun ei tuntunut hyvältä katkaisi suhteen? Ihan vaan sellainen tiedoksi että elämä ei ole eikä tule olemaan pelkkää juhlaa varmaan kuninkaallisillakaan. Kannattaa laskeutua alas sieltä lasitornistasi ja tutustua itseensä, oppia rakastamaan sitä vikoineen ja puutteineen ja sitten tutustua toiseen ihmiseen.

Nainen 42v

Lue teksti uudelleen- hänellä oli aidosti tunteet pelissä treffeillä. Ja naisena allekirjoitan hänen luonnehdinnan deittityypeistä. Olen ollut 10 vuotta yksin ja mielummin jatkan yksin kuin semi-melkein ok-suhteessa. Terveisiä toisesta lasitornista

Höpöhöpö-kirja

”En ole. En ole vielä ollut valmis uuteen parisuhteeseen.”

Toisinsanoen juoksit treffeillä vain aineistoa keräämässä kirjaasi varten. Olisit edes tuon yhden kysymyksen ymmärtänyt kysyä itseltäsi ennen treffailun aloittamista.

flashlight

Yksi pikku kysymys: Oletko tutustunut kehenkään?

Ei tervettä

Minusta ihminen joka tekee niin kuin Angela, ei ole terve ja kaiken lisäksi todella kylmä. Jostain syystä naiset eivät ymmärrä kuinka paljon vaikeampaa miehen on päästä treffeille kuin naisen.
Olisi ihan miellenkiinnosta kiva tietää noiden treffatujen miesten ikä, pituus, paino ja varallisuus, voisi analysoida millainen mies pitää olla, että edes pääse treffeille tämän naisen kanssa,hmm.ja monenkohan kanssa sadasta tuli sekstailua. Itse en lähti mistään hinnasta treffeille Angelan kanssa. Yhteenveto tuhansia treffipyytöjä, satoja treffejä, eikä siltikään kukaan kelvannut ?
Muuten, olen joskus tehnyt epävirallisen empirisen tutkimuksen millainen mies kelpaa suomalaiselle naiselle ja kerkimäärin se on: pituus 186 paino 88 kiloa.Alle 180 senttiset miehet, älkään vaivautuko pyytämään treffeille. Parisuhteessa elävien miesten keskipituus on yli 10 sentiä enemmän kuin miesten keskipituus kaikilla miehillä, joten naiset suosivat aivat sairaasti pitkiä miehiä lyhyiden kustannuksella.

Naiset

Monet ihmiset(varsinkin miehet) eivät pääse edes treffeille tai saa ikinä tinder-matcheja. Ja sitten joku nainen, joka kirjoittaa kirjan missähän elvistellee matchiensa ja treffien määrällä. Vain empatiakyvytön tekee niin.Varmin keino miehen pääst treffeille tai saada tinder-match on valehdella, koska naiset eivät arvosta rehellisyyttä.Älä ole oma itse, vaan esitä sitä mikä haluat olla.

Joopajoo

Empiirisen kokemuksen mukaan suurimmalla osalla psykologeja on omia mielenterveysongelmia.

Psykologian tohtori viettää aikansa deittisovelluksissa ja sadoilla treffeillä, lapsiakin on. Alan työpaikkaa ei siis ole koulutuksesta huolimatta löytynyt? Ja nyt kutsuu itseään kirjailijaksi, kun on tehnyt nettideittioppaan.

Miksi Kotiliesi mainostaa tämmöistä bullshittiä?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.