1.Mittaa kahvi pressopannuun. Lisää vesi ja sekoita. Paina pressopannun kantta muutama sentti alaspäin ja nosta pannu jääkaappiin uuttumaan vähintään 8 tunniksi.
2. Paahda hasselpähkinät ensin uunipellillä 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes kuoret alkavat irtoilla. Varo polttamasta. Anna jäähtyä ja hiero pyyhkeen sisällä loputkin kuoret pois. Jauha puolet pähkinöistä teholeikkurissa hienoksi jauheeksi, ja rouhi loput karkeaksi veitsellä.
3. Kuumenna maito kattilassa. Vaahdota kulhossa keltuaiset ja sokeri. Lisää kuuma maito munavaahtoon samalla sekoittaen. Siirrä seos kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä samalla vatkaten 8–10 minuuttia, kunnes keltuaiset kypsyvät ja seos hieman sakenee. Lisää joukkoon jauhetut pähkinät. Kaada seos puhtaaseen kulhoon jäähtymään. Peitä kelmulla, jotta seoksen päälle ei muodostu kalvoa. Nosta jääkaappiin.
4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele pähkinärouheen kanssa täysin jäähtyneen munaseoksen joukkoon. Kaada seos jäätelökonee seen tai kannelliseen rasiaan ja nosta pakkaseen. Sekoita muutaman kerran pakastumisen aikana. Jäätelökoneella jäätelö valmistuu noin puolessa tunnissa. Pyöritä jäätelöstä pallot valmiiksi pakkaseen. Jaa jäätelöpallot tarjoilulaseihin ja valuta päälle kylmä kahvijuoma. Nauti Cold Brew affogato jälkiruokana.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Cold Brew affogato