Gluteenittomat suklaamuffinit
Gluteenittomat suklaamuffinit ovat oiva juhlatarjottava keliaakikolle. Muffinitaikinasta voit halutessasi tehdä kakun. Muffinit tai kakun kruunaa kuorrute ja sen pinnalle ripotellut marjat.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteenittomat suklaamuffinit
- 2 dl hirssihiutaleita (Risenta)
- 2 dl kermaviiliä
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 dl raastettua, kypsää punajuurta
- ½ dl ruokosokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- ½ dl perunajauhoa
- 1 rkl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 75 g taloussuklaata
- (Leivitykseen: rypsiöljyä ja mantelijauhetta tai kookoshiutaleita)
Kuorrutus
- 200 g tuorejuustoa
- 50 g voita
- 2 dl tomusokeria
Pinnalle
- marjoja
Valmistusohje
1. Liota hirssihiutaleita noin 10 minuuttia kermaviilissä. Paloittele tai sulata suklaa.
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita kermaviili-hirssiseos, öljy, punajuuriraaste ja ruokosokeri tehosekoittimessa kuohkeaksi.
3. Lisää seokseen kuivat aineet ja paloiteltu tai sulatettu suklaa.
4. Kaada seos muffinivuokiin tai voideltuun ja leivitettyyn vuokaan. Kypsennä suklaamuffineja uunin alatasolla noin 20 minuuttia, suklaakakkua 40 minuuttia. Tarkista kypsyys, irrota kakku vuoasta ja jäähdytä.
5. Valmista kuorrute sekoittamalla huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi sekä tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Kuorruta suklaamuffinit tai -kakku seoksella ja ripota pinnalle marjoja.
Vinkki: Voit tarjota gluteenittomat suklaamuffinit tai -kakun myös kevyesti vaahdotetun kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen ja marjojen kanssa.
Ohje: Terttu Laaksonen, Jämsä
Lue myös Anna.fi: Näin leivot suussa sulavat gluteenittomat suklaabrowniet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteenittomat suklaamuffinit