Limelohitartar
Limelohitartar on näyttävä ja maistuva alkupala joulupöytään.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 500 g lohifileetä
- 5 dl vettä
- 1 rkl karkeaa suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 tl rouhittua valko- tai mustapippuria
- 2 limetin kuori ja mehu
MÄTITAHNA
- 200 g muikunmätiä
- 1 dl smetanaa
- tilliä
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita vesi, suola, sokeri, pippuri sekä limetin raastettu kuori ja mehu laakeaan vuokaan. Nosta kalafilee liemeen nahkapuoli ylöspäin. Peitä astia kelmulla ja anna maustua seuraavaan päivään.
2. Valuta kala liemestä, leikkaa paloiksi ja pyöräytä karkeaksi massaksi monitoimikoneessa. Tarjoa sellaisenaan kulhosta tai painele kalatahna pyöreisiin muotteihin vadille.
3. Sekoita mäti ja smetana. Muovaa mätiseoksesta kahdella lusikalla kokkareita ja aseta koristeeksi lohi-tartarkakkusten päälle. Korista tillillä.
Kokeile myös muita jouluisia reseptejä:
Puolukkagraavattu siika Marinoidut katkaravut Lanttu-bataattilaatikko Jouluinen Waldorf-salaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Limelohitartar