Marenkipäällysteinen hedelmäkakku
Tämä herkullinen ja tuhti hedelmäkakku saa ylleen kuorrutteen ja huurteisen kauniita, sokeroituja hedelmiä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
Ainekset
Hedelmäkakku:
- 225 g voita tai margariinia
- 2 rkl brandya
- 2 ½ dl ruokokidesokeria
- 4 munaa
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 100 g kuorittuja manteleita
- 1 pussi (80g) hasselpähkinöitä
- 2 dl rusinoita
- 1 dl keltaisia rusinoita
- 1 rasia (50g) hillottua appelsiinikuorta
- yhden sitruunan raastettu kuori
vuoan leivittämiseen:
- margariinia tai voita
- korppujauhoja
kostutus paistamisen jälkeen:
- 4 rkl hunajaa
- 2 rkl brandya
kuorrutus:
- 2 valkuaista
- 2 dl tomusokeria
koristeluun:
- esimerkiksi appelsiini, lime, viikuna, viinirypäleitä, kumkvatteja
- 1-2 valkuaista
- sokeria
Valmistusohje
Marenkipäällysteinen hedelmäkakku leivotaan helposti näin:
1. Sekoita voi, sokeri ja munat keskenään. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää taikinaan. 2. Rouhi mantelit ja pähkinät. Lisää brandy, rouhitut mantelit, pähkinät ja kuivatut hedelmät sekä sitrukset taikinaan. Sekoita tasaiseksi. 3. Kaada seos halkaisijaltaan noin 20 cm:n voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 1 ½ tuntia. Pienennä uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin puoli tuntia. Sekoita hunaja ja brandy keskenään ja sivele kostutusliemi kakun päälle. Anna jäähtyä. 4. Valmista kuorrutus. Mittaa valkuaiset ja sokeri kulhoon vesihauteen päälle. Vatkaa noin 5 minuuttia, kunnes seos on tasaista ja marenkimaista. Levitä kuorrutus lastan avulla aaltomaisesti kakun päälle. 5. Koristele sokerihuurretuilla hedelmillä. Lohko tai viipaloi isommat hedelmät. Kasta koristeet ensin valkuaisessa ja sitten sokerissa.Anna kovettua ja asettele kakun päälle.
Katso myös lisää hedelmäkakkujen reseptejä.
Lue myös: Kahvikakku – makumuisto mummolasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marenkipäällysteinen hedelmäkakku