Mätilusikat
Mätilusikat on vaivaton alkupala. Lusikoihin katettu mätimousse maistuu graavatun kalan tai tumman leivän kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Mätilusikat:
- 4 rkl majoneesia
- 1 tl sitruunanmehua
- 50 g kirjolohenmätiä
- 0.5 tl sinapinsiemeniä
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- mustapippuria
Valmistusohje
- Sekoita majoneesin joukkoon sitruunanmehu, kirjolohenmäti, rouhitut sinapinsiemenet ja tilli.
- Aseta jälkiruoka- tai kahvilusikat tarjoiluvadille. Nostele lusikoille mätiseosta. Rouhaise pintaan mustapippuria.
VINKKI! Kaapaise lusikoihin kalamestarin valmista katkarapusalaattia, savukalamoussea tai erilaisia pateita. Koristele yrteillä ja rouhaistulla roseepippurilla.
Katso myös: Mätivene eli mätileipä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mäti-savulohiherkku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mätilusikat