Reseptit
alle 30 min
10
Kiitos

Mätivene eli mätileipä

Mätileipä on monelle joulun ykkösherkku, jota ei maustamalla pidä pilata, smetana, tilli ja sipuli riittävät.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mätivene eli mätileipä:

Åbyn kartanon näkkileipäveneitä

täyte:

1 liivatelehti
400 g muikunmätiä
2 dl ranskankermaa tai smetanaa
1 punasipuli
tilliä
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Liota liivatelehteä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Sekoita mäti ja smetana tai ranskankerma.
  2. Purista pehmennyt liivate vedestä ja sulata se tilkkaseen kiehuvaa vettä. Sekoita mädin joukkoon.
  3. Pyöräytä hieman hyytynyt mätikerma kahdella lusikalla soikeaksi palloseksi ja aseta hapankorppuveneen päälle. Korista punasipulilla ja tillillä. Pyöräytä päälle mustapippuria.

Katso myös: Toast Skagen – tämä voileipä yhdistää katkaravut ja mädin täydelliseksi herkuksi!

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Jääkellarin lohi

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mätivene eli mätileipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X