Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vartissa valmis härkisborssi

Härkis sopii nopeaan arkiruoanlaittoon. Käytä sitä kuten kypsää jauhelihaa. Verso Härkis-härkäpapuvalmiste on käyttövalmistuote, jonka pääraaka-aine on suomalainen härkäpapu. Tuote on kasviperäinen, laktoositon ja soijaton. Proteiinia valmisteessa on 17 prosenttia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Härkisborssi:

  • 250 g Verso Härkis- härkäpapuvalmistetta
  • 1,2 l vettä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 300 g hapankaalia tai säilöttyä punakaalia
  • 250 g pakastettuja suikalekasviksia
  • 300 g ( noin 5 dl) suikaloitua, säilöttyä punajuurta liemineen
  • 1 tl suolaa
  • 1–2 rkl sokeria

Tarjoiluun

  • tuorejuustotyyppistä soijavalmistetta

Valmistusohje

Härkisborssi tehdään helposti näin:

1. Pane kattilaan vesi, tomaattimurska, liemikuutiot ja mausteet. Kiehauta seos.

2. Lisää pakastekasvikset ja hapankaali. Keitä viisi minuuttia ja lisää punajuurisuikaleet. Jatka kypsentämistä viisi minuuttia. Lisää härkäpapuvalmiste kypsään keittoon tai lisää se keiton joukkoon vasta lautasella.

3. Tarjoa leivän kanssa. Lisää keittoon ruokalusikallinen soijavalmistetta.

Vinkki: Nopea vegepasta syntyy, kun sekoitat Härkistä valmiiseen pastakastikkeeseen. Kastike on valmis samassa ajassa, jossa tuorepasta kypsyy eli parissa minuutissa.

Lisää reseptejä:

Mustapapukeitto Kukkakaali-linssikeitto Porkkana-kikhernekeitto Ruoka.fi: Helppo härkäpapukeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vartissa valmis härkisborssi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.