Keittäminen on kevyt tapa valmistaa ruokaa. Yhdestä kokonaisena keitetystä broilerista riittää useammalle aterialle, ja etukäteen keitetystä broilerista arkiruoka valmistuu nopeasti. Sinkku voi keittää itselleen ateriaksi samalla tapaa vaikka vain yhden koipireiden.

kanakeitto

Etukäteen keitetystä broilerista voi valmistaa vaikkapa maukkaan kana-nuudelikeiton, joka on täydellistä ruokaa pakkaspäiviin.

Keitetty broileri sopii myös vehreään broilerisalaattiin, joka on kevyttä ja raikasta ruokaa.

Curryllä maustettu, riisin kera tarjoiltu kanaviillokki on useimmille vain nostalginen kouluruokamuisto. Keitetystä broilerista valmistettu kanaviillokki on kuitenkin helppoa ja kevyttä arkiruokaa, joka kelpaa lautaselle kouluvuosien jälkeenkin.

broilerinyytit

Kiinalaiset broilerinyytit kätkevät sisäänsä mausteisen broilerintäytteen. Kanan sijaan nyyttien täytteeksi voi sujauttaa myös lihaa tai kasviksia. Kypsiksi höyrytetyt nyytit tarjoillaan salaatin ja dippikastikkeen kera.

Lisää ruokaideoita broilerista:
Arkiruokaa broilerista
Vinkit broilerin maustamiseen
Arkiruokia broilerista
Mausteisia ja helppoja broileriruokia
Ruoka.fi: Broileri-kasvisvokki

Kuvat: Kristiina Kurronen/OM-arkisto