Ruoka

Munaruokia herkkuhetkiin

Kananmuna on ruokapöydän monipuolinen raaka-aine. Munaruoat ovat edullisia, maukkaita ja nopeita valmistaa.

Valmista aamiaiskumppanille yllätykseksi herkullinen annosmunakas uunissa. Kesäkurpitsa, tomaatit ja sipuli antavat munakkaalle kirpakkuutta. Halutessaan munakkaan pariksi voi paistaa muutaman pekonisiivun.

Uppomuna on hienostunut klassikko. Mädin, rucolan ja leivän kera tarjotut keväiset uppomunat maistuvat aamiaisella tai brunssilla. Ohje on muunnos tutusta ravintolaherkusta Benedictin munat, joka tarjotaan leivän päällä pinaatin, kinkun ja hollanninkastikkeen kera.

Hieman haastavan ruokalajin maineesta nauttiva kohokas ei kauan ketään odottele, joten ruokailijan on parasta odottaa kohokasta. Pinaattikohokas on maukas, juustolla kruunattu pikkuherkku.

Uunijäätelö oli muotia muutama kymmenen vuotta sitten. Miksihän se unohdettiin? Marenkihunnulla verhottu ja appelsiinitahnalla täytetty uunijäätelö on hurmaava yhdistelmä kylmää ja kuumaa sekä kirpakkaa ja makeaa.

Lue myös:
Munakas, munakokkeli ja muut helpot munaruoat
Kananmuna on monipuolinen raaka-aine
Kananmunan keittäminen
Kananmunien säilytys
Minkä kananmunan valitset?

Kuvat: Jorma Marstio

Kommentoi

Kommentoi juttua: Munaruokia herkkuhetkiin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.