Helppo mustikkapiirakka
Helppo mustikkapiirakka kruunaa kesäisen kahvihetken. Mantelimassa antaa mustikkapiirakan muropohjalle täyteläistä herkullisuutta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Helppo mustikkapiirakka
- 200 g voita
- 150 g mantelimassaa
- ½ dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- ½ dl vettä
Helppo mustikkapiirakka, täyte
- 5 dl mustikoita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- ½ dl vettä tai sitruunamehua
Valmistusohje
Helppo mustikkapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä palloseksi. Painele ⅔ taikinasta piirakkavuoan pohjalle (27 cm), ja anna levähtää jääkaapissa noin 20 minuuttia.
2. Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Anna jäähtyä.
3. Kauli jäljelle jäänyt taikina ja leikkaa se taikinapyörällä nauhoiksi.
4. Kaada mustikkaseos piirakkapohjalle ja asettele nauhat ristikoksi pinnalle.
5. Aseta mustikkapiirakka uunin alaritilälle ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa mustikkapiirakka kuumana tai kylmänä vaniljajäätelön kanssa.
Kokeile myös muita ihania mustikkapiirakoita:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo mustikkapiirakka