Sillivati
Monen kesäpöytään kuuluu ehdottomasti varhaisperunat ja silli, jotka asetellaan näyttävästi vadille ja juhannuksena se koristellaan syötävillä ruohosipulinkukilla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Sillivati:
- 150 g matjessillifileetä
- 8 keitettyä, keskikokoista uutta perunaa
- 10 keitettyä viiriäisenmunaa
- 1 iso punasipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 nippu tilliä
- 75 g ruisnacho-lastuja (Vaasan)
- 1 nippu ruohosipulia kukkineen
- 1 dl Dijonnaise-sinappimajoneesia
Valmistusohje
Sillivati tehdään helposti näin:
1. Huuhtele sillifilee kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Viipaloi kylmät perunat. Kuori viiriäisenmunat varoen ja halkaise munat. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
2. Nosta perunat ja punasipuliviipaleet kulhoon ja lisää joukkoon oliiviöljy sekä hienonnettu tilli. Sekoittele ainekset.
3. Nostele kaikki ainekset tarjoiluvadille ruislastujen kanssa. Hienonna pinnalle ruohosipulia ja asettele koristeeksi ruohosipulin kukkia. Viimeistele sillivati pursottamalla sinappimajoneesista nokareita tarjoiluvadille kastikkeeksi.
Lue myös: Kesäpöydän parhaat silliherkut – 8 maukasta ohjetta
Lue myös Anna.fi: Näin teet herkulliset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sillivati