Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Banaani split -jäätelötikut

Amerikkalainen banana split ­-jää­telöjälkiruoka on vaihtunut jäätelötikun muotoon.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 170 g banaaneja
  • 1 ¼ dl täysmaitoa
  • 4 tl sokeria
  • ½ dl rouhittua tummaa suklaata
  • ½ dl pähkinärouhetta (cashew,- manteli- tai hasselpähkinää)

Kuorrutus:

  • 50 g maitosuklaata
  • 1 tl kookosöljyä
  • ½ dl hasselpähkinärouhetta

Valmistusohje

Banaani split -jäätelötikut valmistuvat näin helposti:

1. Kuori banaanit ja paloittele. Soseu-ta banaani, maito ja sokeri sauvasekoittimella.

2. Sekoita rouhittu suklaa ja pähkinät keskenään. Jaa seos muottien pohjalle. Kaada banaanisose muotteihin ja jätä 1 cm laajenemisvaraa.

3. Nosta muotit pakkaseen ensin noin tunniksi, että saat työnnettyä hiukan kohmeiseen jäätelöön tikut. Pakasta vielä 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

4. Sulata paloiteltu maitosuklaa ja kookosöljy varovasti mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Irrota banaani split -jäätelötikut ja dippaa tikunpäät sulaan suklaaseen. Ripottele pinnalle vielä pähkinärouhetta. Laita takaisin pakkaseen kovettumaan noin 30 minuutiksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/18.

Nämäkin jäätelöt sulavat suussa:

pätkis-jäätelö

Suklaa-pätkisjäätelö

pika suklaa-banaanijäätelö

Pika suklaa-banaanijäätelö

mustikkapiirakkajäätelo

Helppo mustikkapiirakkajäätelö

Anna.fi: Kermaliköörijäätelö

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Banaani split -jäätelötikut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.