Pähkinäinen kastanja on täydellinen kumppani suklaalle. Kokeile myös torttujen täytteenä luumuhillon sijaan!
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12 annosta
Gluteeniton
Kasvis
Ainekset
Ranskalainen kastanja-suklaakakku
200 g
laadukasta tummaa suklaata (tarvittaessa gluteentonta)
120 g
voita
5
keltuaista
5
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
2 ½ dl
makeuttamatonta kastanjasosetta (löytyy säilykehyllystä säilykepurkissa)
Koristeeksi:
tummaa kaakaojauhetta
Valmistusohje
Ranskalainen kastanja-suklaakakku leivotaan helposti näin:
1. Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa mikrossa tai pienellä lämmöllä hellalla. Muista sekoittaa välillä, ettei suklaa pala. Jäähdytä.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi toisessa astiassa.
3. Lusikoi kastanjatahna ulos purkista. Sekoita kastanjasose keltuais-sokeri seokseen sähkövatkaimella. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaa-voi-seos. Nostele valkuaisvaahto varovasti joukkoon.
4. Kaada taikina kakkuvuokaan (24 cm) ja paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä vähän hyllyväksi. Jäähdytä huoneenlämmössä. Kakun voi paistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa, mutta nosta se useita tunteja ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Viimeistele kakku siivilöidyllä kaakaojauheella.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ranskalainen kastanja-suklaakakku