Taramasalata-mätitahna
Taramasalata-mätitahna on herkullinen levite, joka sekoitetaan keitetystä perunasta, jauhetusta mantelista ja mätitahnasta. Se sopii sipaistavaksi vaikka pitaleivän päälle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Taramasalata-mätitahna:
- 1 dl jauhettua mantelia
- 1 (100 g) keitetty peruna
- 2 valkosipulinkynttä
- 150 g Kallen mätitahnaa tai villakuoreenmätiä
- ½ sitruunan mehu
- 3 rkl oliiviöljyä
- (suolaa)
- rouhittua mustapippuria
- (kivennäisvettä)
Pinnalle
- muikun mätiä
Valmistusohje
Taramasalata-mätitahna valmistuu näin helposti:
1. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä tahnaksi.
2. Korista taramasalata-mätitahna halutessasi muikunmädillä.
Tahna sopii sipaistavaksi vaikka pitaleivän päälle.
Kokeile myös muita Lähi-Idän herkkuja: Munakoisotahna eli baba ghanoush Tabbule-salaatti Lammaslihapullat Ruoka.fi: Marokkolaiset fetapasteijat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Taramasalata-mätitahna