Lohipiirakka
Lohipiirakka saa väriä ja makua tillistä, joka sopii hyvin lohen kaveriksi. Keitetyn kananmunan murut viimeistelevät lohipiirakan. Ota talteen herkullinen resepti!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Lohipiirakan pohja:
- 100 g voita
- 1 dl juustoraastetta
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- ½ dl vettä
Lohipiirakan täyte:
- 250 g tuoretta, graavisuolattua tai kylmäsavulohta
- 2 kananmunaa
- 1 dl kevytkermaa
- ¼ tl valkopippuria
- 200 g tillituorejuustoa
- 1 dl tuoretta tilliä
Pinnalle
- 3 keitettyä kananmunaa
Valmistusohje
Lohipiirakka tehdään helposti näin:
1. Nypi kulhossa voi, juustoraaste ja jauhot muruseokseksi. Lisää kulhoon vesi ja sekoita taikinaksi. Anna taikinan jähmettyä 10 minuuttia kylmässä ja painele se sitten tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Asettele lohiviipaleet vuokaan.
3. Sekoita kulhossa munat, kerma, juusto ja tilli. Kaada seos vuokaan. Paista lohipiirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa 20-30 minuuttia.
4. Keitä kananmunia kymmenisen minuuttia, kuori ja silppua haarukalla. Viimeistele lohipiirakka ennen tarjoamista vielä ripottelemalla kananmunahaketta piirakan pinnalle.
Vinkki: Kokeile myös savulohesta tehtyä piirakkaa
Lue myös: 7 herkullista suolaisen piirakan reseptiä juhlapöytään
Anna.fi: Vaihtelua lohipiirakkaan – näin leivot rapean misolohipiirakan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohipiirakka