Kurpitsaleipä
Focaccian tapaan leivottu kurpitsaleipä värjäytyy keltaisesta kurpitsasoseesta. Ripottele kurpitsaleivän pinnalle terveellisiä kurpitsansiemeniä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Kurpitsaleipä:
- 2.5 dl kurpitsasosetta
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 rkl suolaa
- 1 ½ dl rypsiöljyä
- 2 rkl siirappia
- 1 ½ l hiivaleipäjauhoja
Kurpitsaleivän pinnalle:
- öljyä
- 1.5 dl kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Kurpitsaleipä leivotaan helposti näin:
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon murennettu hiiva ja kurpitsasose. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina.
2. Anna taikinan kohota puolisen tuntia. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota hetki.
3. Sivele leivän pinta öljyllä ja ripota päälle kurpitsansiemeniä. Paista kurpitsaleipää 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Lue myös: Juurekset keväntävät leipätaikinoita – ohjeet 5 maukkaaseen leipään!
Katso myös: Kolmen juuston kurpitsapizza
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurpitsaleipä