Lammas-linssipata
Lammas-linssipata sopii mainiosti pääsiäispöytään. Pitkä haudutusaika takaa sen, että liha on mureaa ja oikein sulaa suuhun!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 2 luullista karitsan potkaa (á noin 400 g)
- 1 tl kokonaisia mustapippureita
- 3 kokonaisen kardemumman siemenet
- 1 tl juustokuminansiemeniä
- 2 tl suolaa
- 2 rkl voita
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 2 rkl öljyä
- 0.5 tl chilijauhetta
- 1 tl kurkumaa
- 1 kanelitanko
- 4 tomaattia
- noin 6 dl vettä
- 2 dl vihreitä linssejä
- ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Puhdista potkista kalvot ja rasva. Huuhtele juoksevan kylmän veden alla ja kuivaa potkat. Murskaa morttelissa musta pippurit, kardemumman- ja kuminansiemenet. Hiero mausteseos ja suola lihojen pintaan. Anna potkien maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia. Kuumenna voi pannulla, ruskista potkat joka puolelta ja nosta pataan.
2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja inkivääriä lihojen paistopannulla 5 minuuttia. Lisää pannulle mausteet ja kuutioidut tomaatit. Kiehauta ainekset sekaisin. Valuta seos pataan.
3. Kaada päälle vettä niin, että potkat juuri peittyvät. Anna potkien hautua 150- asteisessa uunissa kaksi tuntia.
4. Lisää huuhdellut linssit ja sitruunan kuori. Anna padan kypsyä vielä noin tunti, kunnes linssit ovat pehmeitä ja liha on mureaa ja alkaa irrota luista. Lisää pataan mausteeksi sitruunamehua ja hienonnettua korianteria.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lammas-linssipata