Kaalipihvit Mäntyniemen tapaan
Kaalipihvit ovat Mäntyniemessä suosittu arkiruoka. Tasavallan presidentin keittiön emäntien, Anna-Kaisa Heismaan ja Sirkka–Liisa Ruottisen ohjeella ne valmistetaan helposti. Kaalipihvit maistuvat kylminäkin. Nauti pihvit smetanan ja karpalosurvoksen kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kaalipihvit Mäntyniemen tapaan
- 1 kg kaalia silputtuna
- 2-3 kananmunaa
- ¾ tl suolaa
- ½ tl meiramia
- ½ tl mustapippuria
Lisäksi
- pekonia
- karpalososetta tai -hilloa
- smetanaa
Valmistusohje
Kaalipihvit tehdään Mäntyniemen tapaan helposti näin:
- Mausta hienoksi leikattu, haudutettu kaalisilppu suolalla, meiramilla ja mustapippurilla. Lisää jäähtyneeseen kaaliseokseen sen verran kananmunia, että saat paistettua pihvejä.
- Paista kaalipihvit lettupannulla. Halutessasi voit lisätä pannuun tirisemään amerikanpekonia. Tarjoa smetanan, karpalososeen tai –hillon kanssa.
Saatat pitää myös pähkinäisistä kyssäkaalipihveistä.
Lue myös Anna.fi: Japanilaiset kaali-munakaslettuset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaalipihvit Mäntyniemen tapaan