Kermaviilikastike salaatille tai uuniperunalle
Kermaviilikastike syntyy hetkessä. Mausta kermaviili lempimausteillasi, sekoita ja kastike on valmista. Tässä reseptissä kermaviili maustetaan valkosipulilla ja yrteillä. Kastike sopii salaatille, grilliruoalle uuniperunalle tai dipiksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kermaviilikastike:
- 2 dl kermaviiliä
- sitruunapippuria tai sitruunamehua
- 2 kpl murskattua valkosipulinkynttä
- yrttisuolaa
- 0.3 tl sokeria
- 1-2 tl currya tai sinappia
- hienonnettuja yrttejä
Valmistusohje
Kermaviilikastike valmistuu näin helposti:
Sekoita kermaviili ja mausteet lusikalla. Laita kermaviilikastike tarjolle kulhoon ja ripottele pintaan hienonnettuja yrttejä teelusikallisen verran.
Kermaviilikastike sopii uuniperunan kanssa tai pasta-, kukkakaali-, broileri– ja kalasalaatin kastikkeeksi. Tai tarjoa kastike grilliruokien lisukkeena.
Lue myös: Helppo majoneesi ja 7 tapaa maustaa majoneesista herkullinen kastike
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Parhaat dippikastikkeet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kermaviilikastike salaatille tai uuniperunalle