Marinoidut silakat
"Marinoidut silakat ovat fantastisen hyviä tuoreiden yrttien ja höyryävän kuumien perunoiden kanssa!" , kertoo tämän reseptin Kotiliedelle antanut kalastaja Klaus Berglund.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Marinoidut silakat
- 1 kg silakkafileitä
- 1.5 dl väkiviinaetikkaa
- 1 l vettä
Kastike marinoiduille silakoille
- 1 prk (200g) kermaviiliä
- 200 g majoneesia
- 1 tl (noin) kuivattua rakuunaa
- 1-2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
- 1 rouhaisu mustapippuria
- 1 kynsi valkosipulia hienonnettuna
- 1-2 tl sinappia
- 1 rouhaisu suolaa
Valmistusohje
Marinoidut silakat valmistuvat näin.
- Anna silakkafileiden maustua kylmässä etikkavedessä noin 4 tuntia, jos lämpötila on 15 astetta. Jos on lämpimämpää, lyhennä aikaa. Kylmemmässä fileet saavat sen sijaan olla kauemmin. Siivilöi liotusliemi pois.
- Marinoidut silakat maustuvat vielä kastikkeella, sekoita kastikkeeksi yhtä paljon majoneesia ja kermaviiliä. Lisää mausteeksi runsaasti kuivattua rakuunaa ja tuoretta persiljaa ja maun mukaan sinappia, valkosipulia, suolaa, musta- ja valkopippuria.
- Anna maustua jääkaapissa 2 vuorokautta. Marinoidut silakat ovat parhaimmillaan 2-4 vrk:n kuluessa mutta säilyvät jääkaapissa viikon.
Katso myös: Hunajasuolatut silakat linnan kellarista
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Graavit silakat Sorsapuiston tapaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoidut silakat