Pasta Carbonara
Pasta carbonara on ihanan kermainen herkkupasta. Kananmuna ja pekoni tuovat pastaan upeaa makua, joka hurmaa syöjänsä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Pasta Carbonara
- 500 g spagettia
- vettä, suolaa
- 150 g pekonia
- 1 dl kermaa
- 4 kpl munaa
- 50 g parmesaani- tai pecorinojuustoraastetta
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Pasta Carbonara syntyy helposti näin:
- Saksi pekoni paistokasariin pieniksi paloiksi ja käristä.
- Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon suola ja spagetti. Keitä tuorepastaa noin kolme minuuttia ja kuivapastaa noin seitsemän minuuttia. Valuta kypsä spagetti lävikössä.
- Riko kananmunien rakenne haarukalla kulhossa. Sekoita munien joukkoon kerma, rouhittu pippuri ja parmesaaniraaste keskenään.
- Kaada pasta paistokasariin paistetun pekonin päälle. Lisää pastan joukkoon muna-kermaseos ja kuumenna pastaa varovasti, ettei tuloksena ole munakokkelia vaan mehevä kastike. Ripota annosten päälle lisää mustapippurirouhetta ja parmesaaniraastetta. Tarjoa Pasta Carbonara raikkaan salaatin kanssa pääruokana.
Kokeile myös kolmen juuston kasvislasagnea, mehevää ja ruokaisaa pekoni-sienipastaa tai sienitäytteisiä canneloneja.
Katso myös Anna.fi: Näin tehdään Pasta con zucchine eli kesäkurpitsapasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pasta Carbonara