Parsarisotto
Parsarisotto on parsakauden täyteläinen herkkuruoka, joka maistuu sellaisenaan tai paistetun kalan kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Parsarisotto
- nippu vihreää parsaa
- vettä
- suolaa
- 300 g carnaroli-risottoriisiä
- tai italialaista Scotti-parsarisottoseosta
- 3 rkl oliiviöljyä
- ½ dl valkoviiniä
- 5 dl kanalientä
- tai vettä
- 2 rkl voita
- 1 dl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
Parsarisotto tehdään näin:
1. Huuhdo parsa. Katkaise varren tyvestä kuivat osat. Kiehauta vettä laakeassa paistokasarissa. Lisää suolaa ja keitä parsoja koosta riippuen 1-5 minuuttia. Nosta parsat vedestä. Valuta ja jäähdytä.
2. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää joukkoon riisit ja kuullota ne öljyssä. Lisää viini ja ripaus suolaa. Lisää kanalientä tai vettä vähitellen koko ajan sekoitellen kunnes riisi on kypsää. Oikeaoppinen risotto on kosteaa. Lisää risottoon silputut parsan varret.
3. Mausta risotto nokareella voita tai parmesaaniraasteella. Tarjoa parsarisotto heti alku- tai pääruokana.
Lue myös: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat käsittelyvinkit ja herkulliset resepti-ideat!
Lue myös Anna.fi: Parsa parhaimmillaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsarisotto