Vaniljakastike
Vaniljakastike isoäidin tyyliin on helppo tehdä ja tarvitset vain muutaman raaka-aineen. Tarjoa kastike pullavanukkaan tai marjapiirakan kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Vaniljakastike
- 5 dl maitoa
- ½ dl sokeria
- 2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 kpl kananmunan keltuaista
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
Vaniljakastike valmistuu helposti näin:
- Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset ja kerma kulhossa.
- Mittaa maito, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Mausta vaniljalla.
- Lisää kerma-keltuaisseos ohuena nauhana kuumaan kastikkeeseen. Jäähdytä kastike kylmässä vesihauteessa vatkaten.
Vinkki: Tarjoa vaniljakastike esimerkiksi marjapiirakoiden, omenapiiraiden tai pullavanukkaan kanssa. Käytä ylijääneet valkuaiset marenkiin, jolla voit viimeistellä esimerkiksi kiisselin.
Lue myös Anna.fi: Jo ulkonäkö paljastaa, että vaniljasokeri ja vanilliinisokeri eroavat toisistaan – näin valitset, kumpaa käytät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vaniljakastike
Herkullinen ja paksu vaniljakastike, jatkossa en enää muilla resepteillä teekkään!