Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rasvassa kypsennetty nieriä

Rasvassa kypsennetty nieriä on taatusti mehevää ja maukasta. Kalan rasvakypsennykseen tarvitset paistomittarin, ison korkeareunaisen pannun ja reippaasti öljyä. Kala ja kasvikset kypsyvät öljyssä matalassa lämpötilassa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Rasvassa kypsennetty nieriä

  • 600 g ruodotonta nieriäfileetä
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 fenkoli
  • 1 pieni purjo
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 5 dl oliiviöljyä
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ ruukku timjamia
  • ½ tl sormisuolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Kastike

  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 rkl piparjuurta raastettuna
  • 1 dl persiljaa
  • 2 dl confitin öljyä
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Rasvassa kypsennetty nieriä tehdään helposti näin:

1. Ota 600 grammaa ruodotonta nieriäfileetä. Mausta kalafileet kahdella ruokalusikallisella karkeaa merisuolaa ja teelusikallisella sokeria, anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia. Pyyhi pinta ja leikkaa kalat annospaloiksi.

2. Paloittele yksi fenkoli, yksi pieni purjo sekä rasia kirsikkatomaatteja ja laita ne sekä puolikas ruukku timjamia ja kaksi laakerinlehteä korkeareunaiseen kasariin. Kaada päälle viisi desilitraa oliiviöljyä ja lämmitä se 55-asteiseksi. Käytä apuna digitaalista paistomittaria. Kypsennä ensin kasviksia öljyssä 15–20 minuuttia.

3. Pidä öljyn lämpötila tasaisena. Ota paistomittari öljystä ja paina se yhden kalapalan paksuimpaan kohtaan. Ota tomaatit öljystä ja tee paistinlastalla kaloille tilaa pannulla. Laita kalat öljyyn nahkapuoli alaspäin niin, että ne peittyvät kokonaan öljyllä. Kypsennä edelleen noin 55 asteisessa öljyssä 15–20 minuuttia tai kunnes kalan sisälämpötila on 38–40 astetta.

4. Ota kalat pois öljystä reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja pyyhi pinta kuivaksi. Nosta myös muut vihannekset öljystä, valuta hetki ja jaa ne annoslautasille tai tarjoiluvadille. Lisää kalat ja vähän tuoretta timjamia, mustapippuria ja sormisuolaa.

5. Soseuta kastikkeen ainekset eli yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu, yksi ruokalusikallinen raastettua piparjuurta, desilitra persiljaa sekä puoli teelusikallista suolaa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja valuta samalla varovasti joukkoon kaksi desilitraa confit-öljyä. Tarjoa kalan ja kasvisten kastikkeena.

Vinkki! Tarjoa rasvassa kypsennetty nieriä (confit-kypsennetty) rapean salaatin ja tuoreen patongin kanssa. Voit nauttia kalan ja kasvikset lämpiminä tai jäähtyneinä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2022.

Lue myös: Helpot lohiruoat jokaiseen makuun – katso parhaat lohireseptit ja löydä oma suosikkisi!

Lue myös Anna.fi: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rasvassa kypsennetty nieriä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.