Kreikkalainen kasvispaistos
Mehukas kreikkalaishenkinen kasvispaistos valmistuu uuninpellillä paahtaen lähes itsekseen. Joukkoon voi lisätä oliiveja tai tarjoilla ne erikseen. Ruokaisa kasvispaistos sopii kasvisruoaksi sellaisenaan tai liharuokien lisukkeeksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kreikkalainen kasvispaistos:
- 4 keskikokoista kiinteää perunaa
- 1 munakoiso
- 1 kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 1 iso punasipuli
- 1 punainen chili
- 3 valkosipulinkynttä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 tl sokeria
- 2 tl oreganoa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 200 g paseerattua tomaattia
- 200 g fetajuustoa
Pinnalle:
- 2-3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Valmistusohje
Kreikkalainen kasvispaistos tehdään helposti näin:
1. Kuori ja paloittele 4 kiinteää perunaa. Paloittele 1 munakoiso, 1 kesäkurpitsa ja 1 punainen ja 1 vihreä paprika suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko 1 iso punasipuli. Halkaise 1 punainen chili, poista kanta ja siemenkota. Viipaloi chili. Kuori 3 valkosipulinkynttä ja jätä kokonaisiksi.
2. Levitä ison ja laakean vuoan pohjalle 3 rkl oliiviöljyä, 2 tl sokeria, 2 tl oreganoa ja 1 tl suolaa. Kaada joukkoon kasvikset ja kääntele ainekset huolella sekaisin. Valuta päälle 200 g paseerattua tomaattia ja murenna 100 g fetajuustoa pinnalle.
3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin ajan, kunnes kasvikset ruskistuvat kevyesti pinnalta ja neste on kiehunut kasaan.
4. Nosta kreikkalainen kasvispaistos uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10–15 minuuttia. Murenna pinnalle 100 g fetajuustoa ja ripottele päälle 2-3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.
Vinkki: Kreikkalainen ruoka on herkullista ja terveellistä – poimi reseptit ja vinkit
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy maukas härkäpapu-kasvispaistos
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kreikkalainen kasvispaistos