8 ruokaohjetta raparperista: Raparperi on alkukesän herkku

Nyt alkaa olla käsillä se hetki, kun pihan perällä oleva raparperipenkki alkaa puskea kauniin punaisia varsia ja isoja vihreitä lehtiä. Alkukesästä raparperisato on parhaimmillaan. Raparperisatoa voi tietty korjata pitkin kesää, mutta ensimmäisissä raparperiherkuissa on aina se alkavan kesän fiilis. Otetaan siitä kaikki irti!
1. Halvatun hyvä raparperipai
Halvatun hyvä raparperipai on saanut nimensä tietysti halvasta, jota on piilotettu raparperin ja marenkihunnun väliin. Ohje löytyy allaolevasta linkistä.
Blonditiina testasi: Halvatun hyvä raparperipai
2. Italialainen raparperipiirakka
Kun kehtitin kyseistä ohjetta, käytin ideapohjana aikaisemmin tekemääni italialaisen raparperipiirakan ohjetta, jossa käytettiin täytteessä halvan asemesta mantelimassaa tai marsipaania.
Ohje: Italialainen raparperipiirakka
3 ja 4 Gluteeniton Maisemakahvilan piirakka ja alkuperäinen Maisemakahvilan piirakka
Koska aina on niitä, jotka noudattavat gluteenitonta ruokavaliota, olen kehittänyt ohjeen heitäkin varten. Pohjana oli Kotilieden suosituimpiin raparperiohjeisiin kuuluva Maisemakahvilan raparperipiirakka.
Blonditiina testasi: Gluteeniton Maisemakahvilan piirakka
Maisemakahvilan raparperipiirakka
5. Viileä mansikka-raparperitorttu
Viileä mansikka-rapaprperitorttu on todellinen alkukesän kuningatar, joka sopii myös juhlapöytiin.Tämä keksipohjan päälle pakastettu kakku on helppo tehdä etukäteen ja vain sulattaa tarjolle.
Ohje: Viileä mansikka-raparperitorttu
6. Mansikka-raparperihilloke
Kakkuohjeessa on myös mansikka-raparperihillokkeen ohje, joka sopii vaikka muurinpohjalettujen kruunaajaksi jätskin tai kermavaahdon kanssa. Käytin sitä myös tuunatessani Amerikkalaisen juustokakun uuten uskoon.
7. Amerikkalainen raparperillä tuunattu juustokakku
8. Raparperichutney
Raparperichutney
Raparperiterveisin
Blonditiina

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: 8 ruokaohjetta raparperista: Raparperi on alkukesän herkku