Heidi Kytö

Heidi koki lomaromanssin brittimiehen kanssa – 10 vuotta myöhemmin rakkaus roihahti uudelleen

Heidi Kytön, 31, ja Sam Claytonin, 32, lomaromanssista ehti kulua 10 vuotta ennen kuin pari palasi yhteen. Nyt he pyörittävät yritystä ja haaveilevat vauvasta.

”Tapasin Isosta-Britanniasta kotoisin olevan Samin Kanariansaarilla Puerto Ricossa vuonna 2007. Olin lomalla kaverini kanssa, Sam perheensä ja ystävänsä kanssa.

Vietimme ystäväni kanssa iltaa baarissa, kun paikalliset miehet rupesivat piirittämään meitä turhan läheisesti. Käännyin ympäri, näin Samin ja kysyin, voisiko hän esittää poikaystävääni viiden minuutin ajan. Hän suostui. Tarjosin hänelle oluen kiitokseksi ja juttelimme aamuun asti.

Vietin loppulomani hänen kanssaan todella tiiviisti. Kaikki oli hyvin romanttista, kaunista ja herkkää.

Kotiin palattuamme jatkoimme yhtey­denpitoa. Työskentelin sähkömyyjänä ja käytin miltei kaiken vapaa-aikani Samin kanssa viestittelyyn. Tuntuu, etten tehnyt vuoteen juuri muuta. Söimme jopa samaan aikaan koneen äärellä ja katsoimme toisiamme tietokoneen kameran kautta, vaikka emme saaneet toistemme ääniä kuuluviin.

Vaikka juttelimme päivittäin, lähettelimme toisillemme myös käsinkirjoitettuja rakkauskirjeitä. Olin aivan umpi­rakastunut.

Sam tuntui erilaiselta kuin kukaan muu koskaan aiemmin. Hän oli aito, rehellinen ja hellä. Näihin piirteisiin ihastuin hänessä.”

Lue myös: Taikuri Simo Aalto ja Kirsti elivät vuosia erossa ja sitten rakkaus roihahti taas

Viesti kerran vuodessa

”Sam asui Scunthorpessa Leedsin lähellä. Yritimme järjestää tapaamista, mutta siitä ei tullut mitään. Olimme molemmat töissä, rahaa oli vähän eikä meillä ollut varaa matkustaa.

Vuoden jälkeen päätin, etten voi raastaa enää itseäni rikki etäsuhteessa, vaikka olin aivan rakastunut Samiin. Meidän molempien sydämet murtuivat, mutta Sam ymmärsi tilanteen.

Lähdin Thaimaahan puoleksi vuodeksi. Tapasin siellä miehen, jonka luokse muutin Ruotsiin. Asuin siellä puolitoista vuotta, mutta homma ei toiminut, ja palasin Suomeen.

Meillä molemmilla oli vuosien varrella omat seurustelusuhteemme. Poikani Hugo syntyi vuonna 2014.

Kerran vuodessa Sam lähetti minulle viestin, jossa hän kysyi kuulumisiani ja kertoi ajattelevansa minua. Olin aina varma, että tiemme kohtaavat vielä.”

3 x rakkaus

Miten ilahdutat rakastasi?

Vien Samia syömään hyviin ravintoloihin ja esittelen Suomen parhaita puolia. Sam elätti meitä vuoden ajan Englannissa, ja nyt haluan antaa samalla mitalla takaisin.

Miten hän ilahduttaa sinua?

Hän hipsuttelee illalla sohvalla selkääni, ja nukahdan siihen. Se on minulle maailman täydellisin hetki.

Mitä muuttaisit suhteessanne?

Tukiverkostomme on pieni, koska isäni ja äitipuoleni asuvat tunnin matkan päässä. Olisi ihanaa saada enemmän aikaa kahdestaan.

 

Vanhat tunteet heräsivät

”Kun Hugo oli kaksivuotias, aloimme taas jutella Samin kanssa tiiviimmin: ensin kerran viikossa ja lopulta päivittäin. Samin isällä oli juuri todettu syöpä, ja elinaikaa oli annettu vuoden verran. Se oli hänelle kova paikka, ja olin hänen tukenaan.

Muutaman kuukauden aikana huomasin, että kaikki vanhat tunteeni kymmenen vuoden takaa palasivat. Olimme taas aivan rakastuneita ja viestittelimme toisillemme koko ajan.

Sam oli katunut koko ajan sitä, että ei saanut aikanaan järjestettyä tapaamistamme. Ostin lennot Lontooseen ja menin hänen luokseen helmikuussa 2017.

Muistan ikuisesti sen, kun odotin porttien ulkopuolella 20 minuuttia. En uskaltanut mennä läpi, koska jännitin. Mutta heti niiden ulkopuolella Sam nappasi minut syliini, suuteli ja pyöritti ilmassa.

Seuraavan neljän päivän aikana otimme kiinni menetetyt vuodet ja olimme aivan kiinni toisissamme. Reissun jälkeen meni pari viikkoa, ja sitten Sam tuli luoksemme Suomeen. Hän tapasi Hugon ja kaikki läheiseni.

Pian matkustimme Hugon kanssa Samin luokse Englantiin. Jo sillä reissulla kävimme etsimässä yhteistä kotia. Toukokuussa 2017, kolmen kuukauden yhdessäolon jälkeen, päätimme ostaa talon hänen kotiseudultaan. Viime kesänä muutimme sitten sinne kaikki kolme.”

Lue myös: Helin rakkaus löytyi interraililla

Heidi, Sam ja Hugo

Paluu Suomeen

”Elämä Briteissä oli kuitenkin vaikeaa. Samin isä oli huonossa kunnossa, ja hän menehtyi lokakuussa.

En onnistunut saamaan töitä. Sisäpiireihin pääseminen pienessä kylässä oli vaikeaa ja uusien ystävien saaminen hankalaa. Sosiaalinen elämäni oli ollut Suomessa aina vilkasta.

Pankkiirina työskennellyt Sam teki 12-tuntisia työpäiviä, ja työmatkoihinkin kului kaksi tuntia päivässä. Olimme koko ajan Hugon kanssa kaksin, eikä meistä kukaan ollut tyytyväinen.

Vuoden jälkeen päätimme, että muuttaisimme Suomeen ja perustaisimme tänne yhdessä kampaamon. Pistimme talomme vuokralle, ja minä ja Hugo palasimme tänne jo toukokuussa, Sam kuukautta myöhemmin. Olin kesän töissä vanhassa työpaikassani kampaamossa, ja elokuussa avasimme oman kampaamon Espoonlahteen.

Pistimme tämän paikan kahdestaan pystyyn, teimme kaiken itse. Nyt meillä on yhteinen yritys, josta olemme onnellisia ja ylpeitä. Parasta on se, että nyt meillä on enemmän aikaa toisillemme.

Sam viihtyy Suomessa valtavan hyvin, ja hänen suhteensa Hugoon on todella isällinen. Hugo on aina kutsunut Samia Daddyksi. En voisi toivoa lapselleni parempaa roolimallia.

Haluaisimme myös yhteisen lapsen. Sen aika koittaa, kun olemme saaneet yrityksemme pyörimään. Haaveilen myös, että saisin perustettua toisen Koto-kampaamon Helsingin keskustaan. Sen jälkeen voisimme keskittyä kasvattamaan perhettämme.”

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 20/18.  Tilaa lehti tarjoushinnalla tai hanki digilehden lukuoikeus!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Heidi koki lomaromanssin brittimiehen kanssa – 10 vuotta myöhemmin rakkaus roihahti uudelleen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X