Kulttuuri

Raija Orasen jatkokertomus alkaa! Lue koukuttavan historiallisen jatkiksen kaikki osat heti putkeen Kotiliesi digistä

Raija Oranen kirjoitti Kotiliedelle jatkokertomuksen, jossa seikkailee oikeita historiallisia henkilöitä, kuten Hjalmar Linder, nuori Mannerheim ja Aurora Karamzin. Tästä jutusta voit ahmaista jatkokertomuksen kaikki osat peräkkäin. Jatkis julkaistaan Kotilieden printtilehdessä kesän 2022 aikana yksi osa kerrallaan.

”74 vuotta täyttävällä ei ole juuri muuta kuin mennyttä aikaa. Historia on sellainen kita, että sinne uppoaa, jos omassa elämässä ei tapahdu asioita, joista voisi kirjoittaa”, kirjailija Raija Oranen kertoo Kotiliedelle.

Monet Raijan romaaneista sijoittuvat historiaan ja kuvailevat todellisten, historiallisten henkilöiden elämää. Niin myös Raijan Kotiliedelle kirjoittama tuore Metsästäjän sydän -jatkokertomus. 

Raijan kirjoittaman jatkiksen ensimmäinen osa julkaistaan Kotilieden printtilehdessä 15.6.2022. Kotiliesi digistä pääset lukemaan jatkiksen kaikki osat kerralla vaikka heti. Kotiliesi-lehden tilaajilla palvelu sisältyy printtitilauksen hintaan, mutta sen voi tilata myös erikseen täältä.

Lue myös: Raija Oranen uskoo tuntevansa historian mahtimiehet kuin hyvät ystävät – ”Mannerheim alkoi yhtäkkiä puhua korvaani”

Ensimmäinen osa alkaa 1800-luvun lopulta, kun Mustion ja Kytäjän kartanoiden tuleva omistaja Hjalmar Linder rellestää maailman metropoleissa ja tutustuu Pietarissa Mannerheimiin.

Toisessa osassa Hjalmar Linder äkkirakastuu ja avioituu Mannerheimin sisaren Sophien kanssa, mutta avioelämästä ei tule aistillista. Venäjän sorto herättää Suomessa kiivailua, ja Hjalmarin on vaikea muodostaa poliittista kantaansa.

Kolmannessa osassa kartanonherra Hjalmar Linder yrittää luoda työläisilleen hyvät oltavat, mutta nämä vaativat aina vain lisää. Hjalmar ostelee autoja ja tiluksia ja hurvittelee maailmalla, kunnes hän joutuu vastakkain pankinjohtajan kanssa.

Neljännessä osassa kamariherra Hjalmar Linderin työläiset alkavat ajaa oikeuksiaan yhä kiivaammin. Sisällissodan jälkeen Hjalmar järkyttyy valkoisten terroriteoista, ja yläluokka puolestaan pöyristyy Hjalmarin mielipiteistä.

Viidennessä osassa Hjalmarin levottomuus lisääntyy, ja rahankäyttö menee niin holtittomaksi, että poliisikin kiinnostuu.